Beograd neće odgovarati Podgorici

Beograd ne sprema kontrameru protiv Podgorice zbog tamošnjeg novog Zakona o dinastiji Petrović kojim je Srbija ocenjena kao zemlja koja je izvršila aneksiju Crne Gore 1918. godine.
Beograd ne sprema kontrameru protiv Podgorice zbog tamošnjeg novog Zakona o dinastiji Petrović kojim je Srbija ocenjena kao zemlja koja je izvršila aneksiju Crne Gore 1918. godine. Stav Srbije je da se ne zaoštrava ni retorika ni politika prema susednoj zemlji zbog "prekrajanja istorije" i namere da se za navodno ukidanje nezavisnosti Crne Gore pre čitavog veka optuži - "velikosrpski projekat".

Tadašnje ujedinjenje Srba i Crnogoraca u jednu državu pod dinastijom Karađorđevića, ubuduće će u Podgorici da se tretira kao nasilna aneksija. U Vladi Srbije tvrde da će polemike o prošlosti da ostave istoričarima, a da će se i u odnosima sa Podgoricom isključivo baviti evropskom budućnošću.

- Shvatamo da je ovaj zakon donet isključivo za unutrašnje političke potrebe u Crnoj Gori. Sve zemlje Balkana, umesto ka prošlosti, treba da se okrenu evropskoj budućnosti i saradnji u regionu. A, sva nerešena pitanja iz prošlosti treba prepustiti istoriji i istoričarima - rekao je Novostima Slobodan Homen, koordinator za medije u Vladi Srbije. Ocene političkih događaja iz prošlosti, objašnjava Homen, sigurno ne mogu doprineti boljoj saradnji među susedima i unapređenju odnosa u regionu.
  • semtex

    15.07.2011 22:03
    istina...
    ...gde komunjare udju tu niceg nema narednih 100 godina,no prezivio je to serbendistan vise puta u istoriji i prezivece ponvo.samo sto se buducnosti tice nikad vise bracenje sa koljacima i nikad vise komunjare...sto se tih bjelasa tice prodjose ko sto ce i Milo samo malo obrnuto,Milu ce zabari doci glave.
  • 15.07.2011 14:06
    ns
    a kako bi Srbija reagovala kada bi i Vojvodina posla stopama CG,
    isto se dogodilo i Vojvodini
  • janko

    15.07.2011 11:59
    @semtex
    ni narednih 100 godina tvoj serBendi-stan neceimati to sto je imao za vreme kljakavog zagorca.... a ti, genijalac stadas u ove osobe (Sve zemlje Balkana, umesto ka prošlosti, treba da se okrenu evropskoj budućnosti i saradnji u regionu", reče osoba kojoj je glavni posao prekrajanje istorije i iskopavanje pravosnažno osuđenog kolaboracioniste i ratnog zločinca Draže Mihajlovića.). i jos procitaj, "priglupa" pametna glavo: http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D1%9B%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D1%83%D0%BD%D0%B0
    Kada ces vec jednom shvatiti da su tvoji argumenti najobicnija glupost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija