14% glasova za "Preokret"?

Liberalno demokratska partija, SPO i druge stranke okupljene u pokret Preokret najkasnije do subote objaviće proglas koji će sadržati elemente jasno i apsolutno usmerene ka daljem evropskom putu Srbije.

Liberalno demokratska partija, SPO i druge stranke okupljene u pokret Preokret najkasnije do subote objaviće proglas koji će sadržati elemente jasno i apsolutno usmerene ka daljem evropskom putu Srbije.

Istraživanje javnog mnjenja pokazuje da bi bar 14 odsto građana glasalo za takvu koaliciju, navodi Blic. Međutim, nigde se ne kaže ko je naručilac tog istraživanja, kada ga je i ko radio i kako je tako brzo urađeno s obzirom da su se prve naznake nove koalicije mogle videti tek pre dva dana. Zoran Lučić iz CESID-a im je rekao da takav rezultat nije nemoguć i da može da bude i veći.

Čedomir Jovanović i Vuk Drašković će do subote objaviti proglas pokreta. - Tačno je da se osniva pokret "Preokret", koji bi u perspektivi mogao da preraste u koaliciju u kojoj će se pored LDP naći Srpski pokret obnove, Socijaldemokratska unija, manjinske stranke Bošnjaka, Albanaca i Hrvata, sindikati, ugledne javne ličnosti, ali i mnogi drugi. Svi oni će dobiti predlog proglasa, pa će i sami moći da utiču na tekst. Reč je o nadstranačkom dokumentu - kaže izvor lista.

- Demokratska stranka očigledno vaga i nije spremna da se opredeli za jedno - za Kosovo ili za EU. Zato je ideja da se u pokret okupe svi oni koji su spremni da podrže evropsku ideju. Potencijal onih koji podržavaju evropsku ideju tri do četiri puta je veći od stranačkog. Zaključak je da je to mnogo više nego što bi bilo koja stranka mogla da osvoji samostalno - kaže isti izvor.

Nada Kolundžija iz DS-a kaže na najavu formiranja nove koalicije da "svi pred izbore pokušavaju sebi da podignu rejting tako što ukazuju kako imaju i druge varijante".

Analitičari kažu da je narod u Srbiji već odavno navikao da u koaliciju može svako sa svakim. A zarad dobijanja mesta u parlementu sada je sve moguće.

  • 17.12.2011 13:00
    Vojislava
    Ovaj put, nećete dobiti moj glas. a neće ga dobiti ni drugi.
    Dosta mi je Ljajića, i vaskrsklog Vuka. a i ti Čedo, živiš sasvim dobro.
    Što kaže u reklami: Ne bi ja ništa menj'o!
    Smešno, a koalicija vam se zove Preokret.
  • ovo bi

    29.10.2011 14:38
    se moglo zvati
    umesto PROKRET i LUPING . Samo što je narod iskrivio vrat zverajući u ove lude ...gore nego na nekom aero-mitingu
  • Ljuska bez kkrk

    26.10.2011 21:36
    Politicka monarhisticka prostitutka
    Dramaturg koji kirje imovinu
    i jedan sto je delovo OK
    jos samo da se prikljuci latentni autonomaski fasista i da ih sve zajedno ispratimo ispod cenzusa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija