Stefanović: Jedinstveno do cilja

Najgora opcija po Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji bila bi da predsednici opština sa severa pokrajine ne poslušaju političke odluke državnog vrha Srbije i da okrenu leđa Beogradu, smatra šef pregovaračkog tima Beograda s Prištinom Borislav Stefanović.

Najgora opcija po Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji bila bi da predsednici opština sa severa pokrajine ne poslušaju političke odluke državnog vrha Srbije i da okrenu leđa Beogradu, smatra šef pregovaračkog tima Beograda s Prištinom Borislav Stefanović.

"To bi išlo na ruku samo Prištini i onima koji žele tenzije i haos", kazao je Stefanović. On je pozvao srpske lidere sa severa Kosova da zaborave na nerealne zahteve i izrazio nadu da "do podela između nas neće doći, jer je to opcija u kojoj sigurno gubimo".

On je kazao da je pogrešno to što ti politički lideri daju neke svoje potpuno nerealne zahteve i uslove, na primer, da se prekinu pregovori i da se vrati dijalog u SB UN, pritom se ponašaju kao "nekakva pregovaračka strana, pa ispostavljaju zahteve državi". Kad je reč o barikadama koje Srbi drže na severu Kosova, Stefanović je rekao da je to legitiman vid otpora građana.

"Svi se slažemo da su barikade legitiman vid otpora građana i dokle god je on u tim okvirima ima podršku države Srbije. Zato ne stoje kritike da Srbija ne podržava građane", kazao je on.
Stefanović je kazao da treba omogućiti slobodno kretanje za pripadnike Kfora i Euleksa ukoliko oni ne prevoze predstavnike prištinskih vlasti, navodeći da na to obavezuje i Rezolucija 1244 i šest tačaka generalnog sekretara UN Ban Ki Muna.

  • Stone Cold

    26.10.2011 10:28
    Zar dosada nisu slusali tu istu politiku i vide i sami dokle ih je to dovelo .
  • Janja

    26.10.2011 06:41
    Stefanovic se uziveo u svoju ulogu, a nije ni svestan da je samo jedan obican potron vladajuceg rezima
  • sloboda

    25.10.2011 21:36
    Svako ima jednu želju a moja je da srbi sa kosova zajedno na svom ognjištu budu svoj na svome ,dosta je pravdanja Stefanovića i njegovih tzv saradnika koji su nesposobni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija