Danijeli za buđenje iz vigilne kome potrebna hitna novčana pomoć

Devetnaestogodišnjoj Danijeli Kovačević iz Inđije hitno je potrebno 60.000 evra za prvi krug lečenja na klinici Pforchajm u Nemačkoj, saopštio je Crveni krst Stare Pazove.

Devetnaestogodišnjoj Danijeli Kovačević iz Inđije hitno je potrebno 60.000 evra za prvi krug lečenja na klinici Pforchajm u Nemačkoj, saopštio je Crveni krst Stare Pazove.

Danijela se već više od 2,5 godine nalazi u vigilnoj komi koja je nastupila usled sepse dobijene nakon porođaja i njena ćerka Mariju raste bez majke. Trenutno se nalazi u bolnici "dr Borivoje Gnjatić" u Slankamenu, ustanovi koja nije specijalizovana za ovaj tip bolesti, niti postoji takva u Srbiji pa joj je potrebno lečenje u inostranstvu.

Zbog ovoga je Telekom Srbije odobrio humanitarni broj 1727 za slanje poruka čiji prihod ide u fond za lečenje Danijele. Šalje se prazna poruka, a cena sms-a je 50 dinara za Telekomove korisnike.

  • IgorNS

    18.05.2012 12:35
    Vrlo verovatno da ce fond da nadoknadi troskove, kad doneses racun. A sa kojim parama da se plati racun?
  • nslala

    18.05.2012 09:19
    raspitajte se...
    Država, tj. zdravstveni fond pokrivaju troškove lečenja u inostranstvu ukoliko ovde nije moguće osiguraniku pružiti zdravstvenu zaštitu. Već postoji presuda našeg suda u kojoj je naloženo fondu, koji je pokušao da izbegne svoju obavezu, da nadoknadi troškove lečenja u inostranstvu roditeljima jednog deteta iz Novog Sada. Edukujte se o svojim pravima, koristite ih, pretite tužbama odgovornim licima. Danijeli želim sve najbolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija