Kosovo: Srušeno 27 spomenika na pravoslavnom groblju

Na srpskom pravoslavanom groblju u selu Klokot kod Vitine porušeno je 27 spomenika, prenosi KiM radio.
Na srpskom pravoslavanom groblju u selu Klokot kod Vitine porušeno je 27 spomenika, prenosi KiM radio.

Na groblju se nalaze pripadnici Kosovske policije koja vrši uviđaj. Predsednik opštine Klokot Saša Mirković koji se nalazi u blizini groblja izjavio je da je potpuno šokiran ovim vandalskim činom.

"Mislio sam da se ovako nešto neće događati Kosovskom pomoravlju, ovo je najgore što je moglo da nam se dogodi.

Nema većeg zla od ovoga i nema rečenice kojom bih mogao da osudim ovakav akt. Ovde mrtvi nemaju mira", izjavio je KiM radiju Mirković.

Ovu informaciju potvrdio je i direktor Klokot radija Nikola Stolić koji je rekao da "ima infromacije o rušenju groblja" i da je tamo policija.

Osuda skrnavljenja spomenika

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je večeras osudila današnje uništavanje i skrnavljenje 27 srpskih nadgrobnih spomenika u selu Klokot u opštini Vitina i zatražila od međunarodne zajednice da što pre pronađe i kazni učinioce ovog vandalskog čina.

U saopštenju Kancelarije se podseća da je na teritoriji Kosova i Metohije uništen i oštećen 5.261 nadgrobni spomenik i da je većina grobalja nepristupačna, pretvorena u deponije, zarasla u korov i šipražje.

  • LimanacNS

    22.01.2013 10:19
    @Njutn
    Izgleda da si vesti počeo da pratiš tek od pre neki dan. Srpski spomenici na grobljima se konstantno oštećuju i ruše od 1999. godine. Nema toliko albanskih spomenija u Srbiji, koliko je srpskih razrušeno ili oštećeno za poslednjih 13 godina. Dobro je što nisi ni "naš", ni "njihov". Samo mi nije jasno zašto se onda oglašavaš.
  • Juznjak

    21.01.2013 17:53
    Nasilje pokrece nasilje
    Da li je iko pametan u ovoj drzavi,dok se nasladjivao "patriotskim" nabojem, mogao da ocekuje,da ce izostati odmazda sa druge strane...?
  • Сремац

    21.01.2013 08:24
    Њутн побркао лончиће
    Ако је Бог дао памети Њутну да подари свету теорију АКЦИЈЕ - РЕАКЦИЈЕ,онда је "вашем Њутну" подарио пилећи мозак.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija