U Novom Sadu zaplenjena droga u vrednosti od 300.000 evra

Policija je u nedelju lišila slobode i odredila policijsko zadržavanje četvorici članova međunarodne kriminalne grupe koja je u prethodna tri meseca prodavala amfetamin, kokain i hašiš na području Novog Sada i Šapca, ali i teritorije Nemačke i Holandije.
Policija je u nedelju lišila slobode i odredila policijsko zadržavanje četvorici članova međunarodne kriminalne grupe koja je u prethodna tri meseca prodavala amfetamin, kokain i hašiš na području Novog Sada i Šapca, ali i teritorije Nemačke i Holandije.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, slobode je lišen Novosađanin Mladen K. (43), koji je organizator te grupe, Stanoje M. (42) iz Futoga, Dejan M. (37) iz Šapca i Jovo S. (45) iz Čuruga.

Policija ih sumnjiči za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, a Stanoja M. i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nakon pretresa putničkih vozila, stanova i drugih prostorija osumnjičenih pronađena je i oduzeta droga u vrednosti od oko 300.000 evra.

Među njom je bilo 8,5 kilograma amfetamina, 111 grama hašiša, 70 grama heroina, sedam grama marihuane, jedan gram kokaina, a pronađen je i jedan pištolj "brauning", dva putnička automobila, jedan kamion, 5.200 evra, 71.000 dinara, 1.140 kuna, 30 funti (novac potiče od prodaje droge), pribor za pakovanje i merenje opojne droge i drugo.

Akciju su izveli pripadnici Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije (RC prema Mađarskoj), Policijske Uprave u Novom Sadu, hrvatske Uprave kriminalističke policije, a u saradnji sa tužilaštvima za organizovani kriminal u Beogradu i Zagrebu.

  • Lili

    23.01.2013 13:46
    Kako znaju...
    Interesantno, kako pojedinci znaju pravu vrednost zaolenjene robe:-)
    Ovako, oni se mnoze kao pacovi, jednu grupu uhvatis, druga je vec spremna da nastavi i tako u nedogled...
  • mikula veliki

    22.01.2013 13:38
    koliko neistine na malo prostora
    Uf kakav pompezan naslov....jel se to neko zabrojao u nulama....ccc
  • Pacijent

    21.01.2013 15:59
    Bravo za policiju
    Svaka cast nasoj policiji oni rade veoma tezak i opasan posao.Lopova i kriminalaca sve vise a sud sta ce oni da urade.Pa posle abolicija i joj tesko nama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija