Dačić: Nema razloga za proteste na jugu

"Nema nikakvih razloga za bilo kakve proteste na jugu Srbije. Uklanjanjem spomenika OVPMB u Preševu država je postupila po zakonu", kaže premijer Ivica Dačić.

"Nema nikakvih razloga za bilo kakve proteste na jugu Srbije. Uklanjanjem spomenika OVPMB u Preševu država je postupila po zakonu", kaže premijer Ivica Dačić.

Dačić je u Drvengradu, gde prisustvuje "Kustendorfu", odgovajući na pitanja novinara, rekao da nema nijednog razloga za bilo kakve nerede, jer je država postupila u skladu sa zakonom, da je spomenik uklonjen i niti je uništen, niti je primenjena sila.

Odgovarajući na pitanja o pojedinim reakcijama na uklanjanje spomenika, podsetio je da su dati određeni zakonski rokovi.

"Srbija će se ponašati kao i svaka druga država u svetu - samo nemoj da nam dele lekcije neki koji to ne bi ni dozvolili da se podigne i srušili već prvog dana", rekao je Dačić i dodao da ne veruje da se veterani Al Kaide pitaju u SAD ili oni koji su izveli razne terorističke akcije u Londonu, Parizu, da li će postaviti neki spomenik.

Protest u Preševu

Albanci sa juga Srbije najavili su za danas u podne protest zbog uklanjanja spomenika OVPBM u Preševu.

Jedini albanski poslanik u Skupštini Srbije, Riza Halimi, rekao je da Srbija nastavlja rešenje problema nasilnim sredstvima, a ne dijalogom.

  • Goran

    21.01.2013 12:29
    Uklonjen ili premešten
    Pošto je uklonjen bez ogrebotina interesuje me gde će biti premešten?
  • Bojan

    21.01.2013 11:22
    novo radno mesto
    Rizo, seli se iz fotelje.
  • G

    21.01.2013 11:12
    Albanci su srećom "dijalogom" nelegalno postavili spomenik teroristima i napravili problem za čije rešenje sada traže "dijalog".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija