FOTO: Na Novom naselju obijene desetine automobila

Na Novom naselju noćas je obijeno na desetine automobila.

Na Novom naselju noćas je obijeno na desetine automobila.

Samo u Ulici Braće Dronjak i njenoj okolini novinar Radija 021 video je jutros sedam obijenih kola. Lopovi su ili razbijali prozore na vratima ili obijali brave.

Jedna od građanki čija su kola obijena kazala nam je da joj je dežurni policajac koji je došao na uviđaj oko 9h rekao da je samo do tog vremena bilo prijavljeno najmanje 20 obijanja. Međutim, u policiji kažu da je od jutros bilo devet prijava i da ne mora da znači da su sva kola obijena u istoj noći.

Tako neki nisu ni prijavljivali da im je auto noćas bio na meti bandita.

- Jutros su mi ponovo obili punta. Ovo je treći put pa nisam ni imao razlog da zovem policiju. Kasetofon sam još ranije izvadio, pa sada nisu imali šta da ukradu - priča nam jedan stanovnik iz Ložioničke ulice.

Na većini kola kod kojih je razbijeno staklo, scenario je isti. Lopovi su ispreturali sve pretince i gepek, opremu i dokumenta uglavnom nisu uzimali.

U osiguravajućim kućama navode da u ovakvim slučajevima vlasnici mogu naplatiti osiguranje samo ukoliko su osigurali stakla, ili imaju kasko osiguranje. U suprotnom, sami plaćaju štetu.

U novosadskoj policiji saznajemo da se u proseku tokom noći na teritoriji grada obije nekoliko automobila. Ponekad, dežurna patrola uhvati lopove kao što je to bio slučaj pre dva dana kada je neposredno nakon krađe jedan uhvaćen na parkingu u Balzakovoj gde je iz dva automobila ukrao muzičke uređaje, dok su na sasvim drugom kraju Novog Sada, iste noći uhapšena tri momka koji su obili jedan "bmw" i iz njega ukrali zvučnike.

Ako policija uhvati lopova, sudska kazna mu sledi u zavisnosti od toga po kom osnovu se tereti - teška krađa, krađa u pokušaju, oštećenje tuđe stvari, itd. Podsetimo, pre mesec dana su poslanici republičkog parlamenta usvojili izmene Krivičnog zakonika, kojim je između ostalog smanjen prag za službeno gonjenje za sitne krađe sa 15.000 na 5.000 dinara. (Slobodan Krajnović)

  • 27.01.2013 21:24
    SUP PU MUP OUP TUPA CUPA...
    neka basta vodja tog sektora zvace svaki dan besplatne cevapcice u obeliksu, druguje sa krimosima a za kriminal na naselju pitaju tamo neki bezvezni i nevazni ludaci...
  • 27.01.2013 21:16
    policajac
    pogledajte sta radi ovaj ko im prodaje stakla!!!
  • 25.01.2013 20:41
    @G - na slovo, na slovo G - GLUPAN.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija