Novosadski scenario izbora direktora JP i u Zrenjaninu

Skupsstina Zrenjanina imenovala je danas direktore javnih preduzeća i ustanova tako što su na ova mesta postavljeni dosadašnji vršioci dužnosti direktora, osim u Savremenoj galeriji.
Skupsstina Zrenjanina imenovala je danas direktore javnih preduzeća i ustanova tako što su na ova mesta postavljeni dosadašnji vršioci dužnosti direktora, osim u Savremenoj galeriji.

Predlozi razrešenja i imenovanja direktora Stambene agencije i Radio Zrenjanina su skinuti s dnevnog reda Skupštine zbog toga što, kako je navedeno, nijedan od kandidata nema potrebna znanja i veštine. Odbornici opozicije (DS, LSV i SRS) smatraju da je do toga dosslo jer nije postignut politički dogovor između partija na vlasti u tom gradu.

Opozicija se protivila donošenju rešenja o imenovanju direktora javnih preduzeća i ustanova, jer smatra da nije učinjeno ništa po pitanju departizacije i da predloženi kandidati ne zadovoljavaju uslove, a odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine napustili su sednicu kada su na red došle te tačke dnevnog reda.

Predsednik skupštine Radovan Bulajić je na kraju sednice izjavio da je sve rađeno po zakonu, a da che kandidati koji eventualno smatraju da su oštećeni mochi da "zatraže pravdu na drugom mestu". "Direktori koji sada nisu imenovani iz proceduralnih raloga biće imenovani u septembru na narednoj skupštinskoj sednici", rekao je Bulajić.

  • 14.07.2013 20:44
    starncarenje
    Kriterijum "partija" ili struka je jasan.
    Gde ovo vodi, mozda bi ntrebalo procitai ponovo A. Raja "Cujte Srbi"
    Sve je rekao kao da sada zivi medju nama, ali i prognizirao sta ce se desiti u buducnosti.
  • Bill

    12.07.2013 18:03
    Vladavina prava?
    Pravda na drugom mestu?
    Gde, kada je sve već gotovo i u rešenjima odbijenica, kao i u Novom Sadu, nema pouke o pravnom leku, ali zato stoji da kandidati nemaju pravo žalbe!
    Eeeee, bem li te pravna državo...
  • 12.07.2013 15:48
    Stambene agencije i Radio Zrenjanina su skinuti s dnevnog reda ... nijedan od kandidata nema potrebna znanja i veštine.

    E svašta. Nisu čuli za menjanje statuta preduzeća?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija