SNS traži pokrajinske izbore

Ministar regionalnog i lokalnog razvoja Igor Mirović rekao da očekuje od pokrajinske vlasti u Vojvodini da raspiše izbore umesto što se "uvlači u ljušturu".
Ministar regionalnog i lokalnog razvoja Igor Mirović rekao da očekuje od pokrajinske vlasti u Vojvodini da raspiše izbore umesto što se "uvlači u ljušturu".

"Prirodno bi bilo da vlast pozove na dijalog o tome da se skrati mandat pokrajinske vlasti. To bi bila normalna i civilizovana reakcija, a nenormalna i nedemokratska rekacija bi bila da se uvlače u svoju političku ljušturu i da deluje da se oko njih ništa ne dešava", rekao je Mirović za televiziju "Pink".

On je naveo da Demorkatska stranka (DS) treba da pokaže da im je stalo do izbora i volje građana, nakon što nije osvojila ni jedan mandat na izboima za pokrajinske poslanike i nakon što SNS pobedi na predstojećim lokalnim izborima u Vrbasu i Odzacima.

Mirović je kazao da optimizam za pobedu u Vrbasu gradi na ugledu stranke i predloženim kandidatima, a koaliciju DS-a i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) uporedio je sa davljenikom i slamkom spasa.

"Vihor zvani SNS će uspesti da spasi tog davljenika (DS) i slamku (URS), tako što će ih smestiti u opoziciju", istakao je Miroviić.

Lokalni izbori u Vrbasu zakazni su za 13. oktobar, a u Odzacima za kraj godine.

Mirović je najavio i da će promeniti kriterijume davanja sredstava za projekte sa kojima kokurišu lokalne samuprave, odnosno da politička podobnost više neće biti presudna.

"Promenićemo odnos prema kriterijumima na osnivu kojih su deljena sredstva, da bez političkih vizura, već stručnim pristupom odredim kojim je lokalnim samupravama neophodna pomoć", kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, to ne znači da će biti obustavljeni projekti koji su započeti, a koji su dobri.

  • Todor

    16.09.2013 10:02
    @Ajvanho
    ako si ti srbin onda sam ja iz nambije...nije lepo lagati a hoces u EU.
  • Nebojša

    16.09.2013 09:56
    Mirović ponovo jaše
    Ja ti ne bi dao ni patosnice iz kola da mi pereš u perionicama tvog burazera a ne da ministruješ!
    Pink televizija ti i priliči, sutra idi i kod Neđe Kostića to gledaju tvoji glasači.
  • Animator

    16.09.2013 08:34
    Gospodine Miroviću, bojim se da..
    ...ćete morati da sačekate još oko 3 godine dok legalnoj i legitimnoj Vladi APV ne istekne mandat koji su joj na izborima poverili građanke i građani Vojvodine. Ja bih pre postavio pitanje koliko je legitimna gradska vlast u Novom Sadu i koliko je ona odraz volje birača?

    Ipak, najviše se bojim šta ćete tek uraditi sada kao republički ministar kad ste samo u Novom Sadu uspeli da napravite onoliku štetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.