Nastavnik šutnuo učenika

Nastavnik istorije u osnovnoj školi "Rastko Nemanjić Sava" u Novom Pazaru šutnuo je učenika sedmog razreda, nakon čega je škola protiv njega pokrenula disciplinski postupak.
Nastavnik istorije u osnovnoj školi "Rastko Nemanjić Sava" u Novom Pazaru šutnuo je učenika sedmog razreda, nakon čega je škola protiv njega pokrenula disciplinski postupak.

Majka učenika Senada Lekpek izjavila je da se incident dogodio u sredu na odmoru uoči drugog časa, kada je njen sin u druga uperio laser od igračke u trenutku kada je naišao nastavnik istorije Ašir Rebronja, koji ga je zbog tog postupka šutnuo.

Udareni učenik, prema rečima majke, bio je okrenut leđima prema nastavniku kada je ušao u prostoriju i kada su ga drugi učenici upozorili on je prestao sa igrom.

Nastavnik je prvo rekao učeniku da će da ga šutne i zatim to i učinio, navela je Lekpek, dodajući da je čula da to Rebronji nije prvi put i da je ranije već udario jednog učenika.

Porodica je dečaka odvela u bolnicu, gde lekar nije konstatovao veće povrede, već ogrebotinu, ali je ta ustanova slučaj prijavila policiji, kazala je majka. Ona je rekla da su ih predstavnici škole obišli i rekli da ne sme da se radi.

  • Noname

    12.11.2013 16:10
    @Anonimus
    Ne znam koje od ova dva da stavim prvo, s toga:

    PRVO: LASER-igračka NE POSTOJI. LASER-i (Light Amplification (by) Stimulated Emission (of) Radiation) koji se prodaju na kile po ulicama, ugradjuju u dečije igračke su LASER-i treće klase koji MOGU trajno da oštete vid!!!

    PRVO: Pitanje je koliko je taj "deran" vukao nastavnika za rep i koliko je "dobrica" i koliko teroriše decu po razredu, tako da dok se to ne utvrdu, svoje pametovanje zadrži za sebe.

    P.S. Ja nisam (baš) tako davno završio školu, ali je i u "moje vreme" bilo čvegera, čupanja za zulufe i gadjanja kredom od strane nastavnika. U 100% slučaja je bilo dobrano zasluženo od strane učenika, a kada dodješ kući, pa se požališ, onda dobiješ i od roditelja, jer su svesni da im je dete kreten i da nastavnik pokušava da ga dovede u red. Paradoks u celoj priči je to što su ti nastavnici bili medju omiljenima medju djacima, tako da kuš, sedi, jedan.
  • 12.11.2013 09:56
    Bože, Mason, gde si ti išao u školu? U mojoj školi ni jedan nastavnik nije tukao, šutirao ili gađao ciglama decu, a nisam čula ni od monih prijatelja tako nešto. A školu sam davno završila. Gde ti ovde vidiš obesno dete? Igra se laser-igračkom, da li je to zabranjeno, nasilno, obesno...? Da li zbog toga treba nastavnik da ga šutira? Da li je nastavnik čuo za lepo obraćanje - "Nije lepo to da radiš drugu..." ili nešto slično. O čemu vi pričate? Pedagoški momenat našeg nastavnog kadra je na takvom nivou, da je, evo, počeo da se svodi i na šutiranje dece. A onda se čude što ih deca i roditelji ne poštuju. Na osnovu čega?
  • mason

    11.11.2013 18:44
    ...
    Kad sam ja isao u skolu za te stvari bi me nastavnik obesio na banderu a ko god prodje sutirao i gadjao ciglama.
    Ne kazem da treba da mlate decu ali ko uopste uzima nastavnike u zastitu od obesne, nevaspitane i svojeglave dece

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija