Anita Balaž izbačena iz stana u Austriji

Anita Balaž (12), kojoj je u Beču u AKH klinici ugrađena srčana pumpa, neće imati gde da spava od nedelje dok čeka transplantaciju srca, ukliko joj se ne obezbedi hitan smeštaj u Austriji.
Anita Balaž (12), kojoj je u Beču u AKH klinici ugrađena srčana pumpa, neće imati gde da spava od nedelje dok čeka transplantaciju srca, ukliko joj se ne obezbedi hitan smeštaj u Austriji.

Država je obezbedila lečenje, ali ne i smeštaj ove devojčice. Anita je u stanu koji joj je na korišćenje ustupila porodica iz Bosuta pored Šida, a koja taj stan iznajmljuje. Neko od stanara prijavio je da oni nisu porodica koja iznajmljuje taj stan, pa gazda preti da će porodica koja im je pritekla u pomoć ostati bez stana ukoliko oni ne izađu, pišu "Naše novine".

"Ne znamo gde ćemo. Ne znamo ni šta da radimo. Moramo da izađemo u nedelju. Ne želimo nikome da pravimo probleme, a pogotovo porodici koja nam je i te kako izašla u susret i dala nam da ga koristimo. Pokušali smo da iznajmimo stan, spremni smo i da ga plaćamo, međutim bez obzira na to, kao i na činjenicu zbog čega smo ovde, a to je Anitina bolest, nije ga tako lako iznajmiti", kaže očajna Ksenija Balaž, majka male Anite.

U našem konzulatu u Beču obećali su pomoć, ali je podrška ipak izostala zbog praznika koji su, međutim, odavno prošli.

  • STVARNO ZALOSNO STETA STO JE B

    01.02.2014 18:31
    zalosno
    ja sam u austriji ali je bec od mene 400 km pomogo bi
  • xy

    01.02.2014 18:28
    Nije to stvar germanskog duha nego duha nekih kretena!
  • 01.02.2014 18:09
    E to vam je germanski duh ladan kao led na alpima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija