SPC odlikovala Lukašenka ordenom Svetog Save

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve dodelio je predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku Orden Svetog Save prvog stepena.
Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve dodelio je predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku Orden Svetog Save prvog stepena.

Ovo priznanje predsedniku Belorusije uručio je patrijarh srpski Irinej "za delatnu ljubav prema SPC i srpskom narodu", navodi se u saopštenju SPC. "Meni je danas velika radost, jer imamo priliku da u ovome domu dočekamo predsednika Belorusije, čoveka kojeg je narod izabrao za svoga vođu, za svoga državnika, čoveka koji je blizak Crkvi", rekao je patrijarh.

Patrijarh je rekao i da je Lukašenko "osvedočeni prijatelj srpskog naroda", te da je on imao "hrabrosti i čvrstu savest" da kaže svetu da je bombardovanje Srbije bio čin protiv čoveka i protiv demokratije. "Tom prilikom ste nam priskočili u pomoć, kao i sada u novim stradanjima od poplava koje su nas zadesile. Među prvim spasiocima bili su Belorusi, koji su došli da svojom veštinom i opremom pomognu našem narodu postradalom u poplavama", istakao je Irinej.

Lukašenko je srpskom patrijarhu zahvalio na najvišem priznanju i poručio da ga ono podstiče da još više radi na "ujedinjenju naših bratskih pravoslavnih naroda".

  • Andrija Šrek

    13.06.2014 08:15
    ...
    Baš su se "našli" !!
  • 12.06.2014 19:47
    Socijalistička pravoslavna crkva
  • Komunista

    12.06.2014 16:55
    Coveka
    koji je blizak Crkvi?!hahahahahahahah.Ala je smesan ovaj Irinej.Lukasenko je pravi Komunista, bio i ostao.Nista lose.covek se drzi svojih principa.A i red je bio da mu SPCdodeli orden .Mnogi nasi svestenici i episkopi jos cuvaju partijsku knjizicu.Kad pomislis , pa i jeste blizak crkvi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija