Socijalna karta za sve građane od sledeće godine?

Ministar rada zapošljavanja i socijalne politike Aleksandar Vulin najavio je da će sledeće godine početi izrada socijalne karte koju će imati svi građani, a koja će omogućiti pravedno ostvarivanje socijalnih i ostalih prava.
Ministar rada zapošljavanja i socijalne politike Aleksandar Vulin najavio je da će sledeće godine početi izrada socijalne karte koju će imati svi građani, a koja će omogućiti pravedno ostvarivanje socijalnih i ostalih prava.

Optimisti smatraju da je za njen završetak potrebno dve godine, a socijalna karta moraće da se finansira iz evropskih fondova, pošto država ne raspolaže potrebnim sredstvima, rekao je Vulin, posle obraćanja na 14. ekonomskom samitu. - Socijana karta je način da pravedno raspodelimo ono što zaradimo i način da nam se ne dešavaju slučajevi da neko ima vile i zamkove, a da je prijavljen na minimalac -  istakao je Vulin.

On je objasnio da 16 državnih registara mora da bude objedinjeno u jedan, gde će biti svi relevantni podaci na jednom mestu. Vulin je rekao da će Ministarstvo rada insistirati da se na javnim radovima za obnovu zemlje, posle poplava angažuju korisnici socijanih usluga i oni koji su na evidienciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Takođe će se insisitirati da u javnim nabavkama za realizaciju tih poslova, mogu da konkurišu samo ona preduzeća, koja su uredno izmirila sve svoje obaveze prema državi i zaposlenima, rekao je Vulin.

  • joja

    24.06.2014 15:12
    Zar nisu socijalne karte napravljene još prošle, 2013. godine? Zorana Četiri Pištolja je to rekla još u predizbornoj kampanji 2012, nije moguće da nije urađeno!!!
  • sven

    23.06.2014 22:49
    Izradom socijalnih karti znace se materijalno stanje svakog gradjanjina Srbije, i pomoc ce dobijati oni kojima je najpotrebnija.
  • Despot

    23.06.2014 22:12
    Bravo!
    Smatram da ce ovo biti jedan od najvecih uspeha ove Vlade Srbije. Jer nije pravedno da oni koji primaju socijalnu pomoc voze BMW, a oni kojima je ta socijalna pomoc neophodna ne mogu da je dobiju iz nekog formalnog razloga. Potrebno je da se u ovoj zemlji uvede red, da se zna ko sta radi i koliko zaradjuje. To je jedan od preduslova za napredak ove zemlje, ali i ustedu kroz socijalne izdatke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija