"Velike sile udarile na Vulina"

Funkcioner Pokreta socijalista saopštio je da iza "kampanje NVO protiv lidera te stranke i ministra za rad Aleksandra Vulina" stoje velike sile.
Funkcioner Pokreta socijalista saopštio je da iza "kampanje NVO protiv lidera te stranke i ministra za rad Aleksandra Vulina" stoje velike sile.

"Da nije bilo izjave Aleksandra Vulina vezano za neke velike sile i potrebe preispitivanja politike prema njima, siguran sam da ne bilo ni ove kampanje", kazao je predsednik Gradskog odbora PS u Leskovcu Božidar Vučković.

Vučković, koji je i član Gradskog veća Leskovca, rekao je još da se kroz udar na Vulina pokazuje odnos prema državi i narodu. "Ovde se ne radi samo o statusu i integritetu jednog ministra i jedne partije, nego se radi o tome da je to odnos prema jednoj državi, prema jednom narodu koji bi želeo da ima svoj stav, status, integritet, da se za svako pitanje ne pita gazda s ove ili one strane bare", rekao je funkcioner Pokreta socijalista.

Nevladine organizacije zatražile su nedavno smenu ministra Vulina zbog sumnje da je bio namešten konkurs za pojekte u tom ministarstvu. Ministarstvo za rad raspisalo je konkurs za raspodelu sredstava nevladinim organizacijama, ali su rezultati konkursa poništeni nakon pisanja u medijima o brojnim nepravilnostima.

Vulin je, umesto da podnese ostavku, odlučio da sredstva prebaci u Fond za lečenje dece, što je Vlada Srbije prihvatila u nedelju. Vulin je još kazao da su napadi na njega počeli kada je govorio o ulozi SAD u puštanju na privremenu slobodu haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Premijer Aleksandar Vučić juče je rekao da se nije bavio konkursom, ali da će to uraditi čim bude dobio materijale.

Vulin je, inače, u poslednje vreme u središtu pažnje javnosti i iz drugih razloga, pa je tako rekao da bi Srbija trebalo da razmotri odnose sa SAD zbog puštanja Vojislava Šešelja, ali i sa Turskom nakon ubistva navijača Crvene zvezde u Istanbulu.

  • Vandrokaš

    10.12.2014 21:58
    Za bolesne ima bolnica, za ludake ima ludnica, za budale nema ništa. Zato ih ima svuda.
  • ST

    10.12.2014 20:04
    Naslov...
    ...me podseca na sps-jul zgadiju...
  • Nepergaća Jovo

    10.12.2014 19:57
    za Džonija Vajsmilera
    Ako je državnog funkcionera, Aleksandra Vulina neko udario u glavu, onda je to zaista DRŽAVNI UDAR.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija