LSV: Vratiti Elektrovojvodinu, glavnu reč vode japiji u Beogradu

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je Pokrajinsku vladu da se zauzme za vraćanje "Elektrovojvodine", koja je pre dve godine ugašena.
U LSV poručuju da je u Novom Sadu prošle godine otvoren Nacionalni dispečerski centar, ali je sve ostalo centralizovano. Prema nekim podacima, poziva se LSV, budžet Vojvodine je godišnje slabiji za više milion evra, odnosno 143 miliona dinara, koliko se slivalo na ime poreza na dobit.
 
"Podsećamo na činjenicu da su imovinu 'Elektrovojvodine', koja je pre dve godine centralizovana u famoznoj reorganizaciji Elektroprivrede Srbije, stvarali građani Vojvodine i da je vojvođanska administracija dizala kredite i zaduživala se kako bi se ovde izgradio elektro-energetski sistem. Podsećamo i na činjenicu da je 'Elektrovojvodina' preduzeće koje je uspešno poslovalo više od pola veka, koje je najviše ulagalo u investicije i modernizaciju, imalo najkvalitetniji nivo distribucije pa samim tim imalo i najbolju naplatu od svih drugih sistema u EPS-u. Stručnjaci i inženjeri koji su decenije proveli brinući o razvoju i mladi ljudi koji su školovani da ih naslede u tom iskustvu, danas su u zapećku, dok glavnu reč vode japiji u Beogradu, sa političkim vezama", navode u Ligi.
 
Partija poručuje da izostaje potreba za ulaganjem u eletronergetski sistem u Vojvodini na način i tempom kako je to nekada rađeno. 
 
"Ostala je samo potreba za centralizovanim javnim nabavkama. A o učinku reorganizacije Elektroprivrede Srbije najbolje svedoče preslabi efekti u smanjenju broja zaposlenih sa izmišljenim radnim mestima, kao i afere bez jasnog epiloga, među kojima je i ona od zimus, kada je EPS sklopila sporazum za očitavanje potrošene električne energije po duplo većoj ceni u odnosu na srednju vrednost dotadašnjih cena", zaključuju u LSV.
  • /

    30.05.2017 21:10
    /
    i onda cemo da gledamo ovdasnje udbase kao tiku na jahti

    a tika se bas nesto nije predstavljao kao autonomas dok je bio kod karica a ucestvovao je u otmanju pelpageta iz bga jos dok je sluzio jna

    ovi mladi se nista od toga ne secaju
  • Krmenadla sa Podbare

    30.05.2017 19:25
    Pre EPS-a vratite vi meni lepo zivot!
    30 godina ej! Svaki dan mi vratite!
  • Milan

    30.05.2017 16:26
    Najmanje je bitno ko ima ingerenciju nad odredjenim javnim preduzecem. Barem bi bilo da je ovo pravna drzava, da na celu preduzeca sjede odgovorni ljudi. Apsolutno bi bilo nebitno da li je na pokrajini ili republici. Sa grobarima srpske privrede od 1999 pa na ovamo DOS, DS , SPS, PUPS, SRS, SNS, LDP svaka opstina moze biti drzava, sve bi unistili. Tito nam je napravio drzavu, a sakali sto njegovi, sto oni sto su bili protiv njega su je pojeli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina