Sombor: Sveštenik osuđen na uslovnu kaznu za krađu novogodišnjih paketića

Sveštenik crkve u Somboru Vili Bihler (51) osuđen je na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana za krađu novogodišnjih paketića koje su deca iz Nemačke kao humanitarnu pomoć slala svojim vršnjacima u Srbiji.
Sombor: Sveštenik osuđen na uslovnu kaznu za krađu novogodišnjih paketića
Foto: Pixabay
Ovaj incident se dogodio u januaru, kada su meštani pronašli par stotina praznih paketića bačenih uz Veliki bački kanal, u blizini Staparskog mosta. Bihler je uhapšen 4. januara. Policija je utvrdila da je Bihler prodao deo paketića, da je deo zadržao za sebe, a deo podelio deci kojoj su bili namenjeni.
 
Inače, osuđenom je izrečena mera bezbednosti oduzimanje predmeta, što se odnosi na paketiće i stvari koje su se nalazile u njima.
 
U Osnovnom sudu u Somboru za "Blic" je rečeno da nije bilo moguće utvrditi tačnu vrednost ukradenih paketića, pa su nadležni uvažili opredeljenu vrednost koju je naveo okrivljeni. Sud je prihvatio da se radi o vrednosti od oko 10.000 dinara.
  • Somborka

    23.12.2017 00:21
    Kazna?
    To je moralni šamar za poštene građane Sombora. Čak i vođa sekte prolazi sa blagom kaznom. Bitno je da tipka po najnovijem modelu androida dok šećka gradom i to bez imalo srama.Pravna država ? Hm...
  • pandovs

    22.12.2017 11:37
    gde je steko zvanje?
    Sve su to tekovine obrazovanja u danas bivsim komunizstickim zemljama.
  • zoro

    22.12.2017 10:46
    Pa kada su ovoj nedodjiji jedino lopovluk i laganje na ceni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina