Poljoprivrednici dobili bespovratna sredstva za nabavku mehanizacije

Poljoprivrednici u Vojvodini dobili su bespovratna sredstva za sufinansiranje nabavke 115 novih traktora i 18 priključnih mašina.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 133 ugovora, čija ukupna vrednost prevazilazi 500 miliona dinara. Pokrajinska vlada je, preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, obezbedila 156,6 miliona dinara.
 
Kako se navodi u saopštenju, "po prvi je Pokrajinska vlada prepoznala nabavku poljoprivredne mehanizacije kao agrarnu meru neophodnu vojvođanskim poljoprivrednicima i uvrstila je u agrarni budžet za 2017. godinu". Kako se objašnjava, to je učinjeno zbog obnove zastarele mehanizacije, ali i zbog toga što će mogućnost podrške vojvođanskim poljoprivrednicima biti onemogućena nacionalnim merama s početkom primene IPARD programa.
 
Mirović je poručio da je godina na izmaku za poljoprivrednike bila teška zbog velike suše koja je odnela dosta ploda na njivama. On je dodao da je pripremljen dugoročni strategijski odgovor na sušu, te da se "u ovom trenutku, u okviru velikog državnog fonda, radi na pripremi 11 lokacija koje će obezbediti kanalsku mrežu i za navodnjavanje i za odvodnjavanje". U pripremi je i 30 projekata koji će povući sredstva u iznosima od preko 100 miliona dolara.
 
Predsednik Pokrajinske vlade je dodao i da će u 2018. godini na pokrajinskom nivou poljoprivredni budžet biti veći od 7 milijardi dinara, te da za poljoprivrednike novi konkursni ciklus kreće već od januara. On je podsetio i da u okviru mera Razvojnog fonda Vojvodine, poljoprivrednici mogu da apliciraju za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, te da je za tu meru obezbeđeno 250 miliona dinara.
  • Pokloni iz budžeta

    24.12.2017 19:13
    Zašto BESPOVRATNA SREDSTVA?
    Ne mogu da verujuem, da se budžetske pare nekima POKLANJAJU, a mi ostali plaćamo poreze.
    Dajte im KREDIT sa malom kamatom, pa od rata koje vraćaju dajte kredit još nekom.
    Dajete naše pare za kupovinu njihove privatne imovine.
  • Tata Ikun

    24.12.2017 08:08
    Šta mislite, koji je procenat funkcionera, članova ili finansijera nazadne stranke među izabranim veleposednicima? Iako je šansa vrlo mala (100:1), mogu se kladiti da će većina vas pogoditi iz prve.
  • agronom

    24.12.2017 07:09
    @kacanka
    ima sirotana iz cele Vojvodine....... poznajem ih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina