Brnabić: Privatnik ne može da prečišćava vodu u Zrenjaninu, traži se rešenje

Zrenjanin je na korak do dobijanja zdrave pijaće vode, izjavila je danas u tom gradu premijerka Ana Brnabić.
Brnabić: Privatnik ne može da prečišćava vodu u Zrenjaninu, traži se rešenje
Foto: 021
Ona je navela da je dobra vest da je fabrika završena, ali da postoji problem jer po Zakonu o komunalnim delatnostima privatna kompanija ne može da se bavi uslugom prečišćavanja vode iako i dalje "Vodovod" doprema tu vodu korisnicima.
 
"Tu postoji 'začkoljica' u zakonu, a to je moglo da se uradi preko javno-privatnog partnerstva, što bi bio drugačiji javni poziv. U ovom trenutku grad Zrenjanin će morati da preuzme fabriku i da se dogovori oko komercijalnih uslova Vlade Srbije", rekla je ona.
 
Brnabić je navela da će svakako svu moguću podršku gradu Zrenjaninu pružiti i pokrajinska vlada kako bi se problem što pre rešio, a građani dobili uslugu koju čekaju već decenijama.
 
"Najpre sam mislila da je problem u Zakonu o vodama, ali nije, već u Zakonu o komunalnim delatnostima i on je potpuno jasan, to ne može da radi privatni partner, već grad Zrenjanin i u tom smislu će morati da preuzme fabriku", navela je ona.
 
Ukazala je i da je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić već razgovarao sa bankom koja je kreditirala investitora i sa investitorom kako bi se našao najbolji model. Kako je navela, novac za izgradnju postrojenja za prečišćavanje vode je već investiran, postrojenje je izgrađeno, tako da su "na korak od ispravne vode za građane Zrenjanina".
 
Voda u Zrenjaninu zabranjena je za piće još 2004, po rešenju sanitarne inspekcije zbog prevelike količine arsena u njoj. 
  • Oće kaki neće kaki

    04.02.2018 02:13
    Kaže Marinika da premijerka izgleda kao da je pala sa Marsa (N1) jer nema pojma o poslu koji radi, samo truća fraze, ništa konkretno ne preuzima da se ovaj problem reši.
  • PERICA ###

    31.01.2018 11:19
    A,PREMIJERKA PREĐE DA ŽIVI
    Malo u Veliki Bečkerek! Barem dok nedobijemo zdravu Vodu,Put i Prugu!
  • Penzioner

    31.01.2018 08:42
    Moze opet!
    A jedan Lex specijalis?
    ?
    Za svasta ga izglasate za 10 sekundi a za vodu ljudima ne moze?
    Joj kako brinete o svom narodu.... kao da smo pod nekim neprijateljem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina