Radikali i naprednjaci na vlasti u Titelu

Koalicija okupljena oko SNS i SRS smenila je na sednici skupštine opštine Titel, dosadašnje lokalno rukovodstvo na čijem je čelu bila Demokratska stranka.
Koalicija okupljena oko SNS i SRS smenila je na sednici skupštine opštine Titel, dosadašnje lokalno rukovodstvo na čijem je čelu bila Demokratska stranka.

Nova skupštinska većina, koju su podržala i dva odbornika Socijalističke partije Srbije (SPS), smenila je sa funkcije dosadašnjeg predsednika opštine Milana Nastasića iz Demokratske stranke, a na to mesto imenovala je Dragana Božića, člana SNS-a.

Božić je sa funkcije predsednika opštine smenjen u julu ove godine, kada je vlast u Titelu preuzela DS, uz podršku odbornika Ujedinjenih regiona Srbije (URS), SRS-a i nekoliko odbornika iz Socijalističke partije Srbije i SNS-a.

Smenjeni predsednik opštine Titel Milan Nastasić ocenio je da su večeras prevagnuli lični interesi pojedinaca. On je rekao da će se svojim političkim angažovanjem truditi da dobije podršku građana u novom izbornom ciklusu, a da će DS u Titelu biti konstruktivna opozicija, koja će budno pratiti rad izvršne vlasti. "Mada, sve je moguće, jer kao što se danas videlo, koalicioni partneri mogu da napuste većinu i bez ozbiljnog razloga ili međukoalicionih nesuglasica", rekao je Nastasić.

Odlukom nove skupštinske većine, za Božićevog zamenika izabran socijalista Gojko Kostić koji je do sada bio predsednik titelske skupštine. Umesto njega, na tu funkciju imenovana je Ivana Zečević iz Srpske radikalne stranke.

  • Boro9

    19.11.2014 14:20
    ...
    Šešelj je na konferenciji za štampu od 13.11.2014.g. poručio je odavno dao odrešene ruke lokalnim nivoima vlasti da slobodno formiraju vlast na lokalu sa kim misle da mogu da ostavre svoje programe. Tako da SRS je negde sa DS a negde sa SNS u vlasti. Jedina zabrana Radikalima je formiranje vlasti sa SNS tamo de su odbornici otimali jedni drugima mandate. Tako da je rešena i ta dilema. A ako gledamo i sudimo po ljudima koji čine stranke po lokalu sigurno bi u svakoj stranci našao i dobre i loše ljude. Ako bi sudio po onim lošim ne bih imao za koga da glasam zato treba gladati samo rezultate koje vlast postiže na lokalu, to je bar jednostavno i merljivo. Tu se n gleda i ne glasa dal smo za Rusiju ili Ameriku već da li opština funkcioniše, kako rade javne službe itd. Sve je to merljivo tu nema puno vrdanja.
  • Smiljana lok

    19.11.2014 14:02
    Priznanje
    Volela ili ne sns i bozica, moram priznati da je opstina donekle funkcionisala i da se video neki napredak, sto ne mogu da kazem za ovu 4 meseca vladavine ds-a. zato mi je drago da se bozic vratio.
  • bojan

    19.11.2014 13:59
    Konacno
    Julsko prekrajanje vlasti u korist ds-a, po svemu sudeci nije ni trebalo da se desi, jer su za ova 4 meseca uspeli da isprazne opatinsku kasu koju je prethodna vlast punila i cuvala za neki kapitalan projekat, ali nema nazad samo napred u verovanje da cemo mi gradjaniTitela nastaviti tamo gde smo stali sa predsednikom Bozicem u julu. Puna podrska!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina