Subotica pod video-nadzorom

U Subotici od danas i zvanično radi novi sistem kontrole i nadzora saobraćaja i javnih površina putem video-nadzora.
U Subotici od danas i zvanično radi novi sistem kontrole i nadzora saobraćaja i javnih površina putem video-nadzora.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai obišao je danas sa saradnicima kontrolni centar u Policijskoj upravi Subotica, odakle se vrši monitoring putem 14 kamera na devet lokacija, odnosno najfrekventnijim raskrsnicama i ulazima i izlazima iz grada.

On je pozvao sve građane da od sada više obraćaju pažnju u saobraćaju jer su kamere postavljene kod Hotela Patrija, na najfrekventnijoj gradskoj raskrsnici, samo tokom probnog perioda dnevno registrovale preko 200 prelazaka na crveno svetlo.

"Pozvao bih sve sugrađane da paze ubuduće kako voze i kako se ponašaju u saobraćaju jer su neke kamere i tako napravljene da će posle snimanja sugrađani koji se ne pridržavaju saobraćajnih propisa dobiti novčane kazne na kućne adrese", rekao je Maglai.

On je naglasio da je u predlogu budžeta za narednu godinu obezbeđeno 11 miliona dinara za proširenje sistema video nadzora, odnosno postavljanje kamera na novim lokacijama. Osim toga, kako je rekao, od sredstava koja se u gradsku kasu slivaju od novčanih kazni za saobraćajne prekršaje za potrebe subotičke policije kupljena su tri vozila, vredna 2,5 miliona dinara, kao i panciri i tehnička oprema vredni milion i po dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina