Pastor: Ako zatraže moju smenu, nećemo podržati budžet

Predsednik Skupštine Vojvodine i lider SVM-a Ištvan Pastor najavio je da ta stranka neće podržati predlog pokrajinskog budžeta ukoliko se na sednici nađe zahtev za njegovu smenu.

Predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor najavio je da ta stranka neće podržati predlog pokrajinskog budžeta ukoliko se na dnevnom redu sledeće sednice vojvođanske skupštine nađe zahtev za njegovu smenu.

"SVM je spreman da podrži predlog pokrajinskog budžeta samo ako se na dnevnom redu sednice zakazane za utorak ne nađe zahtev za smenu predsednika skupštine. U suprotnom, kabinet Bojana Pajtića će verovatno ostati bez podrške sedam poslanika SVM-a", kazao je Pastor za Politiku.

Komentarišući zahtev lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka za smenom sa funkcije predsednika pokrajinske skupštine, Pastor je ocenio da je taj Čankov potez "znak da se u potpunosti istrošio i da su ovo sada loše role njegovog politiziranja". Upitan da li očekuje da se na dnevnom redu sledećeg zasedanja Skupštine Vojvodine nađe zahtev za njegovom smenom, lider SVM-a je kazao da ako neko misli da pokrene to pitanje to treba i da uradi "već jednom".

Nenad Čanak je za agenciju Beta rekao da ne očekuje da će se predlog za smenu Pastora naći na narednoj sednici pokrajinskog parlamenta.

Vasin: Koalicija stabilna

Smena Ištvana Pastora je stav Nenada Čanka, a ne Lige socijaldemokrata Vojvodine, kaže predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin i dodaje da zvanična inicijativa za smenu predsednika Skupštine nije pokrenuta. Čak i kada bi Savez vojvođanskih Mađara istupio iz vladajuće koalicije u Vojvodini, prema trenutnom odnosu snaga u Skupštini, Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata imale bi većinu.

Vasin tvrdi da je trenutna vladajuća koalicija stabilna i da smena Pastora neće biti tema na narednoj sednici Skupštine, prenosi RTV. "Ali ćemo u narednom periodu u okviru dobrih koalicionih odnosa koje smo uspostavili učiniti sve da naše koalicione partnere Ligu socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara približimo u što većem broju stavova, kako bi kroz koaliciju i te njihove međusobne probleme u odnosima pokušali da izgladimo", rekao je Vasin.

Naredna sednica Skupštine Vojvodine održaće se u utorak kada će se na dnevnom redu naći budžet za 2015. godinu.

  • LAJOŠ KOŠUT

    20.12.2014 20:18
    Ištvane razbucajgi tu boraniju, pa na izbore, oslobodi Vojvodinu od neradnika.
  • DS22

    20.12.2014 15:42
    SAMOZIVI
    Slusaj TI samozivi stvore !Budzet se ne pise ni za DS ni za LSV ni za SVM ,vec za GRADJANE VOJVODINE !I dosta UCENA ,"ja sam taj koji ce odluciti" ! Ne TI SI TAJ koji ces izazvati NERED u Vosi .Ti ces na ovaj nacin POOKUSATI da oboris vladu Vojvodine ,za CIJI RACUN PASTORE ???Dosta tvoje samovolje NISI BOG i nesmenjljiv u Vosi ,ajde nek ti dodju "Oni sto prave Sendvice" pa da vidim ko i sta ces biti u Vosi -NIKO ! I urednice ovaj komentar nije samo moj vec mnogo nas koji nismo ni u jednoj stranci ali smo GRADJANI VOJVODINE !
  • E Pastore, Pastore

    20.12.2014 14:15
    Nekad si bio cool lik, a sad...


    http://s10.postimg.org/5nplfaf7t/image_d11f220145c8256125fea32f4a17c6f9e780aac82c.jpg

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina