Obračun SVM-a s neistomišljenicima u subotičkom pozorištu

U subotičkom Narodnom pozorištu traje obračun SVM-a sa političkim neistomišljenicima.
Umetnički direktor Drame na mađarskom jeziku subotičkog Narodnog pozorišta Atila Andraši, kojeg je na to mesto letos postavio Nacionalni savet Mađara, uz protivljenje stručne javnosti i ansambla pozorišta, postavio je na repertoar svoju predstavu koja je u međuvremenu doživela fijasko, piše budimpeštanski Nepsabadšag.

Prema pisanju lista, obračun s neistomišljenicima je počeo pokretanjem bloga neposredno nakon izbora novog direktora.

Autori bloga podržavaju Andrašija i ujedno vređaju glumce koji su protiv njegovog imenovanja. Zatraženo je i od novog direktora da skine s repertoara uspešnu monodramu autora Đerđa Serbhorvata u izvođenju izuzetno cenjenog glumca Arpada Černika.

Nepsabadšag piše da taj blog kontrolišu političari Saveza vojvođanskih Mađara. Serbhorvat je inače poznat po dugogodišnjoj oštroj kritici Saveza vojvođanskih Mađara i stanja u kom se nalaze vojvođanski Mađari.

Nakon toga se na internetu pojavio kontra blog na kom autori traže smenu novopostavljenog direktora i uvredljivo pišu o čelnicima SVM-a. Ovaj internet rat je podstakao Černika, ali i glumice Nataliju Vicei i Žužu Kalmar da svoje stavove iznesu u javnost.

Da li će uspešan komad Serbhorvata nastaviti da živi u subotičkom pozorištu ili će pobediti politika ostaje da se vidi, zaključuje najuticajniji mađarski dnevni list. Podsetimo, pre tri dana su glumci mađarske Drame zatražili smenu Andrašija i imenovanje Petronele Kermeci na tu funkciju.

  • Subotičanka

    23.12.2014 04:57
    To je obračun jako desnih i malo manje desnih koji su do sada bili na vlasti a koji takodje nisu hteli komunikaciju sa srpskim delom ansambla. A sve je u parama, para je sve manje a nije da ih nema ali su apetiti sve veći i sve je više krokodila...
  • 22.12.2014 20:14
    Backa
    Posto je SVM koalicioni partner i SNS-u i DS-u i LSV-u i FIDES-u partokratija koju sprovodi ta stranka je fuzija svega najgoreg sto postoji na politickoj sceni Srbije a i sire.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina