FOTO: Gej semafori u Beču pred Evroviziju

Semafori s gej tematikom zamenili su uobičajena svetla uoči Evrovizije koja se ove godine održava u Beču zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi bradatog transvestita Končite Vurst.

Semafori s gej tematikom zamenili su uobičajena svetla uoči Evrovizije koja se ove godine održava u Beču zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi bradatog transvestita Končite Vurst.

Desetine semafora u središtu Beča programirani su da umesto jednog lika na crvenom i zelenom svetlu za pešake pokazuju muške ili ženske gej parove sa srcima.

Cilj kampanje je da se Beč predstavi kao otvoren grad i poboljša sigurnost u saobraćaju jer će neobični simboli privlačiti pažnju vozača i pešaka, rekla je portparolka bečke uprave za rasvetu.

U Evrovoziji ove godine učestvuje oko 40 zemalja i finale će se održati 23. maja.

  • Vladan

    13.05.2015 13:55
    @Armagedon: Priroda je mnogo širi pojam, i u njoj postoje različite boje, mirisi i oblici rodom istih stvari, pa tako i različite seksualnosti i druge karakteristike ljudskih bića, koje nas čine "istim, a različitim".
    A ovaj što tvrdi da je gej veza bazirana isključivo na seksu, a kako ti to znaš, druže, ako nisi gej? A tek pojam "reklamiranja seksualne orijentacije" je besmislen. Homoseksualnost je postojala i pre interneta, televizije, bilborda, novina... Kad se kod nas ona "reklamirala"? Pa ipak ima gej ljudi, taman toliko koliko i svuda drugde u svetu, samo je pitanje da li se nalaziš na mestu na Planeti gde čovek može slobodno da iskaže ono što želi, ili si tamo gde se to osuđuje, pa se ljudi skrivaju i lažu druge, a često i sami sebe...
  • Morgan Freeman

    13.05.2015 12:16
    " I hate word homophobia. It`s not phobia. You are not scared. You are an asshole"
  • 13.05.2015 11:47
    @Vladan - Pažnja, semafor vas posmatra:
    Nije tačno. Veza gej parova je isključivo bazirana na sex, zato se i reklamiraju na sexualnoj osnovi, dok veza između muškarca i žene se bazira na nešto mnogo mnogo više što je neshvaćeno i nedostižno kod gej parova, zato hetero parovi se ne reklamiraju na sexualnoj osnovi. Upoređuješ neuporedivo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.