Poljski zubari nude popust svima sa saobraćajnim prekršajem

Zubari u Lublinu na jugoistoku Poljske ponudili su svojim pacijentima neoubičajen novi popust - 12,5 evra za svaku intervenciju ukoliko su bili kažnjeni za saobraćajni prekršaj po novim oštrijim propisima koji na poljskim putevima važe od 18. maja.
Zubari u Lublinu na jugoistoku Poljske ponudili su svojim pacijentima neoubičajen novi popust - 12,5 evra za svaku intervenciju ukoliko su bili kažnjeni za saobraćajni prekršaj po novim oštrijim propisima koji na poljskim putevima važe od 18. maja.

"To je naš odgovor na pooštravanje saobraćajnih propisa. Novčanik vozača je ionako na udaru. Dovoljno je pokazati potvrdu o plaćanju kazne i pacijent dobija popust. Neophodno je da kazna glasi konkretno na ime pacijenta", kazao je zubar Pavel Gurski iz stomatološke ordinacije Neodent iz Lublina.

Na popust nemaju pravo samo vozači, već i biciklisti i pešaci koje policija takođe može da kazni ako naprave prekršaj. Pooštreni saobraćajni propisi u Poljskoj predviđaju gubitak vozačke dozvole na tri meseca i za manje prekoračenje maksimalne dozvoljene brzine od 50 kilometara na čas, ukoliko vozač zabranu ignoriše i sedne za volan, dozvola se oduzima na pola godine a ako i tu kaznu ignoriše, dozvola se trajno oduzima i mora ponovo da polaže vozački ispit.

Oštrije su i kazne za pijane vozače a kazna za vožnju pod uticajem alkohola udara pijanog vozača po novim propisima i po džepu obaveznom novčanom kaznom od najmanje 1.200 evra. Zubari u Lublinu zamislili su taj neobični popust kao promotivnu akciju do kraja juna ali Gurski ne isključuje da će ostati kao stalni popust.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.