Ginisov rekord u najmnogoljudnijem sviranju klavira u Sarajevu

Ginisov rekord u najmnogoljudnijem sviranju klavira oboren je u Sarajevu.
Ginisov rekord u najmnogoljudnijem sviranju klavira u Sarajevu
Foto: Pixabay
Ovaj projekat četiri škole pripremale su nekoliko meseci, a danas je 20 đaka tih škola pod jednim krovom oborili rekord u sviranju klavira. Učesnici u ovom projektu su učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola iz Sarajeva.
 
Prilikom obaranja rekorda, dvadeset učesnika izvelo je kompoziciju "Galop Marche", francuskog muzikologa i kompozitora Albera Lavinjaka. Istom kompozicijom je prethodno obaren ovaj rekord, ali za manji broj ljudi, a za ovu priliku za 20 ruku kompoziciju je prilagodio i raspisao mladi bosanskohercegovački kompozitor Đorđe Jovančić.
 
Jovančić je kazao za N1 kako je sve lako išlo i da sve prođe savršeno kad se okupe dobre energije. Zvanični pokušaj obaranja Ginisovog rekorda u najmnogoljudnijem sviranju klavira organizovalo je Udruženje za promociju pijanizma i klavirske muzike – Tattile.
 
Prethodni rekord držali su učenici i studenti iz Barija - njih 18 je u oktobru 2014. godine sviralo za klavirom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.