VIDEO: Veze goblene iako nema prste

Peng Jiangia je izgubila sve prste u požaru još kada je bila dete, ali to je nije sprečilo da završi školu, osnuje porodicu pa čak i da stvara pravu umetnost.
Peng Jiangia je izgubila sve prste u požaru još kada je bila dete, ali to je nije sprečilo da završi školu, osnuje porodicu pa čak i da stvara pravu umetnost.

Odrastajući u malom kineskom selu Peng nije imala bezbrižno detinjstvo, ali sve je postalo još gore kada je zbog ozbiljnih opekotina izgubila prste. Njeni roditelji nisu mogli da plate rekonstruktivnu hirurgiju, pa je devojčica morala da nauči da živi bez šaka.

Zahvaljujući njenoj jakoj volji i želji da bude samostalna Peng je uspela da završi školu. Kada se udala sa 18 godina i dobila decu shvatila je da želi da doprinosi kućnom budžetu.

Kada je videla šarene goblene poželela je da nauči da veze. Prvih nekoliko puta nije uspela, ali nije odustala i na kraju je postala pravi majstor.

Danas, Peng treba manje od pet sekundi da provuče konac kroz iglu, a mnogi kažu da veze brže od ostalih vezilja. Njeno selo Iinjiang Tujia je postalo turistička atrakcija zahvaljujući neverovatnoj priči koja je obišla svet.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.