Turska: Soko oslobođen optužbi za špijunažu

Soko, koji su nedavno pronašli stanovnici jednog turskog sela, oslobođen je optužbe da pomaže izraelskim špijunima.

Soko, koji su nedavno pronašli stanovnici jednog turskog sela, oslobođen je optužbe da pomaže izraelskim špijunima.

Turska novinska agencija Dogan prenela je da su stanovnici sela u centralnoj Turskoj pronašli ove sedmice sokola i predali ga lokalnim vlastima nakon što su na prstenu koji ptica ima na nozi pročitali oznaku "24311 Tel Avivunia Izrael".

Ornitolozi često koriste ovakve oznake kako bi pratili migraciju ptica.

Turske vlasti su saopštile da su pustile sokola na slobodu nakon što je rendgenskim snimkom u veterinarskoj bolnici utvrđeno da osim prstena "ne postoji nijedan drugi uređaj" prikačen za pticu.

Agencija Dogan je uz saopštenje o "oslobađanju od otužbe" objavila i fotografiju rendgenskog snimka koji je osoblje bolnice zavelo pod nazivom "Izraelski špijun".

  • ichroque

    28.07.2013 08:31
    drohne 2.0
    a ja mislio da su samo crnogorci osetljivi na ptice grabljivice koje spijuniraju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti