Preplivala more prepuno ajkula od Floride do Kube

Amerikanka Diana Niad je prva osoba na svetu kojoj je pošlo za rukom da prepliva od Kube do Floride i to bez kaveza koji bi je štitio od ajkula i drugih opasnosti koje vrebaju u vodi.

Amerikanka Diana Niad je prva osoba na svetu kojoj je pošlo za rukom da prepliva od Kube do Floride i to bez kaveza koji bi je štitio od ajkula i drugih opasnosti koje vrebaju u vodi.

Ova 64-godišnjakinja je preplivala ukupno 166 kilometara na ovom potezu, a uspela je to iz petog pokušaja.

Svoj put od Havane do Floride Niad je počela u subotu ujutro i plivala je 50 sati. Na licu je imala gumenu masku koja ju je štitila od uboda meduza, što se desilo prilikom njenog četvrtog pokušaja.

U ovom hrabrom poduhvatu Dianu je pratila ekipa na brodu u čijem sastavu su bili i lekari. Zbog tako dugotrajnog boravka u vodi i napora Diani su natekli jezik, usne i drugi delovi lica, što otežava njen govor.

Niad je prvi put pokušala preplivati ovu rutu 1978. godine kada joj je bilo 28, a potom 2010, 2011 i 2012. da bi ovog puta napokon uspela. Na Twitteru joj je čestitao i američki predsednik Barak Obama, koji je napisao: "Čestitam Diana. Nikad ne odustaj od svojih snova".

Pored toga što je plivačica, Diana je još i spisateljica i novinarka. Rođena je u Njujorku 22. augusta 1949. godine.

  • Anonimac

    03.09.2013 11:11
    @Anonimus - Čemu?
    Da su svi kao vi, još uvek bismo sedeli na grani i koskama lupali tapire... Ako razumete...
  • Carls Tejlor

    03.09.2013 10:20
    Dominirajte gospodjo!
  • 03.09.2013 08:41
    Čemu?
    Šta svet ima od toga sem da prati razne budale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.