Sudija koja je gola vežbala pored prozora vraćena na posao

Sudija Vrhovnog suda Federacije BiH Enisa Bilajac, koja je pre godinu dana disciplinski kažnjena, jer je bez odeće u svojoj kancelariji radila vežbe pored prozora, vraćena je na posao.

Sudija Vrhovnog suda Federacije BiH Enisa Bilajac, koja je pre godinu dana disciplinski kažnjena, jer je bez odeće u svojoj kancelariji radila vežbe pored prozora, vraćena je na posao.

Visoki sudski i tužilački savet (VSTS) BiH odbio je žalbu disciplinskog tužioca i potvrdio odluku drugostepene disciplinske komisije kojom je njoj odobren povratak na posao.

"Ona nije prekršila odredbu Zakona o VSTS-u o ponašanju koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti i koje dovodi u pitanje poverenje javnosti u kredibilitet sudstva. Počinila je samo jedan prekršaj i to iz nehata, koji govori o ponašanju u sudu i izvan suda, a koje šteti ugledu sudijske funkcije", navedeno je u obrazloženju odluke.

Istaknuto je i da je neosnovan žalbeni prigovor disciplinskog tužioca, da je drugostepena disciplinska komisija, koja je sudiju vratila na posao, gotovo u potpunosti zanemarila kodeks sudijske etike. Naime, VSTS piše u odluci da je tužena disciplinski prekršaj učinila iz neopreznosti, nehata, a ne s namerom i umišljajem.

  • mrva

    27.04.2014 14:13
    gde bi nam kraj bio da su ovo najveci prekrsaji sudija (i sudinica da se neko ne uvredi)!

    sto se mene tice mogu goli/gole po ulici da trce!

    nego, sta cemo sa korupcijom???!!??!!??!!??!!??!!

    %&%$$"#"")!!!"&"/#

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti