Đaci iz Aleksinca prvaci Balkana u bacanju bumeranga

Trojica učenika Tehničke škole iz Aleksinca pobednici su finalnog takmičenja u bacanju bumeranga, koje je juče održano u Nišu.

Trojica učenika Tehničke škole iz Aleksinca pobednici su finalnog takmičenja u bacanju bumeranga, koje je juče održano u Nišu.

Među 15 finalista najbolji su bili Vlada Ilić, Nikola Vidojević i Nenad Zdravković.

Ovo neobično takmičenje održava se treći put, a organizator je Mašinska tehnička škola "15. maj" u Nišu. - Ove godine smo oborili rekord, učestvovalo je 15 srednjih škola, a tokom aprila kvalifikacije je, u direktnom prenosu preko interneta, pratilo preko 5.000 gledalaca - rekao je učenik te škole Jovan Milić.

Ideja za pokretanje ovog takmičenja proistekla je iz takozvane učeničke kompanije u okviru koje, na časovima praktične nastave, proizvode drvene bumerange. Odlučili su da prouče pravila ovog sporta i organizovali takmičenje na nivou Balkana.

- Osnovni cilj prilikom izbacivanja bumeranga je da on napusti krug u čijem se centru nalazi takmičar i da se vrati što bliže centru. Prečnik kruga je 20 metara, a svaki bacač ima pravo na pet bacanja - rekao je profesor Ivan Nogić koji zajedno sa učenicima radi na konstrukciji i proizvodnji bumeranga.

  • 14.05.2014 12:10
    Ovog vikenda su se odrzala drzavna takmicenja u matematici, knjizevnosti, geografiji, biologiji.... Ne vidim tekstove o najboljoj deci u drzavi, nego o bacanju bumeranga?
  • 14.05.2014 10:14
    A fizika,matematika,hemija,muzika..?
    Sad jos kamena s ramena...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.