Platio 20.000 dolara da ga ubiju u "Igri prestola"

Dejvid Goldblat, programer zaposlen u kompaniji Fejsbuk, jedan je od dva srećna dobitnika nagrade na aukciji koju je organizovao Džordž R.R. Martin, autor sada već čuvenog dela "Igra prestola".
Dejvid Goldblat, programer zaposlen u kompaniji Fejsbuk, jedan je od dva srećna dobitnika nagrade na aukciji koju je organizovao Džordž R.R. Martin, autor sada već čuvenog dela "Igra prestola".

Naime, Goldblat je uplatio sumu od 20.000 dolara na aukciji koju je Martin organizovao prošle nedelje, a čiji je cilj bio sakupljanje humanitarne pomoći za rezervat vukova u Santa Feu. Svako ko je uplatio pomenutu sumu novca, dobio je priliku da učestvuje u zanimljivoj igri, u kojoj dva srećna dobitnika dobijaju priliku da osmisle svoj lik koji će se pojaviti u narednom delu knjige "Igre prestola".

Kako je programer izjavio, trebalo mu je svega deset minuta da se odluči na učestvovanje u humanitarnoj akciji. "Srećan sam što sam u mogućnosti da uradim ovu super stvar, koja ima jedan stvarno human cilj".
Time što je uplatio pomoć, Goldblat se odlučio da u seriji bude Valirijac, potomak "zmajevih lordova" iz Martinovog dela, a pisac mu je poručio da jedino može da mu obeća da će njegov lik doživeti veličanstvenu smrt.

Posle ove aukcije, Džordž Martin je kazao kako mu se za samo jedan dan javilo čak osmoro ljudi koji su ga preklinjali da se pojave u njegovoj narednoj knjizi. Autor "Igre prestola" je iskoristio svoju popularnost u humanitarne svrhe i već je sakupio preko 350.000 dolara za rezervat vukova u Santa Feu.

  • Shin Sekai

    15.06.2014 15:27
    Nije srecni dobitnik. Covek je dao 20000 dolara i to je njegova nagrada za dati novac.
  • 15.06.2014 13:29
    Ajd ' zavrsi knjigu ako mozes !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.