Penzioner kažnjen jer je presporo prelazio ulicu

Penzioner iz gradića Pinerolo, koji se nalazi u neposrednoj blizini Torina u Italiji, kažnjen je od strane saobraćajne policije jer je suviše sporo prelazio ulicu.

Penzioner iz gradića Pinerolo, koji se nalazi u neposrednoj blizini Torina u Italiji, kažnjen je od strane saobraćajne policije jer je suviše sporo prelazio ulicu.

Ovo je izazvalo burnu reakciju italijanske javnosti, ali i zvaničnika.

Naime, reč je o 85-godišnjem penzioneru koji je koristeći štap prelazio ulicu, kada su ga, iznenada, zaustavili policajci. S obzirom na to da se teško kreće, nije uspeo da pređe ulicu dok je trajalo zeleno svetlo i crveno se već bilo upalilo. Saobraćajna policija je to okarakterisala kao kršenje pravila učesnika u saobraćaju. Policija je penzioneru na licu mesta napisala kaznu od 41 evra, koja je snižena na 28, jer ju je platio u roku.

Inače, reč je o "problematičnom" prelazu na koji su se i ranije žalili stanovnici Pinerola. Naime, oni tvrde da zeleno svetlo traje svega nekoliko sekundi, što je mnogima nedovoljno za prelazak ulice, posebno starijim ljudima, koji imaju poteškoće pri kretanju.

Ipak, da nisu svi "bez sluha", dokazuje i primer gradonačelnika Eugenia Butijera, koji je rekao da će on penzioneru refundirati novac od kazne. "Znam da su naši policajci revnosni pri obavljaju svog posla. Nisam imao prilike da vidim ko je penzioneru naplatio kaznu, niti znam šta se tačno desilo kad je kazna naplaćena", kaže Butijero i dodaje: "U svakom slučaju, posetiću ovog penzionera i refundiraću mu novac iz svog džepa. Mislim da je to najmanje što mogu učiniti u ovoj situaciji", rekao je on.

Međutim, šef policijske stanice Ermenegilda Aloi tvrdi da su policajci reagovali u skladu sa propisima. "Naime, u zapisniku stoji da pešak nije prešao na zeleno svetlo, tako da je kazna opravdana", kaže Aloi.

  • Zare

    13.12.2014 12:57
    Verovatno se radi o širokoj ulici sa pešačkim ostrvom na sredini. I u Novom Sadu su mnogi platili kaznu jer ako ih crveno svetlo dočeka na samom pešačkom ostrvu moraju tu da sačekaju opet zeleno. Mnogi požure i čine prekršaj jer se smatra da prelaze zapravo dve ulice, prvu su započeli prelaziti kad je bilo zeleno ali su drugu započeli kad je već crveno. To je sve po zakonu i savršeno opravdano. To da li je neko penzioner ili malo dete ne menja ništa. Kod nas mnogi prelaze ulicu sa slušalicama u ušima ili gledajući u mobilni što je takodje prekršaj i valjalo bi da se češće sankcioniše. Bravo za italijansku policiju!
  • Petar

    12.12.2014 21:53
    Šta je tu čudno? Pre dve godine sam prisustvovao identičnom događaju na raskrsnici u Jaše Tomića kod autobuske stanice gde su saobraćajci sporom penzioneru napisali kaznu od 5000 dinara, tadašnjih 50 eura. On čovek u čudu, ne zna šta ga je snašlo, jedva stoji, a vrli policajci, srećni što su ga skembali pišu mu kaznu kod kola, vraćaju mu ličnu i kažu "Prijatno gospodine, čuvajte se!"
  • Boris

    12.12.2014 21:46
    app
    E moj prika Eugenia Butijera, jevtino, jevtino...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.