LŠ: Rukometaši Vojvodine poraženi od Tatrana u triler završnici

Rukometaši Vojvodine poraženi su na Spensu od Tatrana iz Prešova rezultatom 25:24 u devetom kolu C grupe Lige šampiona.
Rukometaši Vojvodine poraženi su na Spensu od Tatrana iz Prešova rezultatom 25:24 u devetom kolu C grupe Lige šampiona.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Orbović sa sedam pogodaka, dok je za goste Jakub Hrstka pogodio sedam puta.

Dobro su otvorili meč Novosađani, igrali su čvrstu odbranu visoko od gola, pa im je to donelo brze kontre koje su rutinski realizovali. Nisu gosti imali najbolji odgovor na odmbrambenu igru Markovićeve ekipe, a i golman Perović je uspeo da odbrani dva zicera gostima. Raspucani su bili Orbović i Marjanović, pa je Vojvodina povela sa četiri razlike.

Usledila je mini serija Tatrana koji dolazi do izjednačenja. Prekinuo je kapiten Nikolić ovu seriju sa pozicije pivota nakon asistencije Dejana Pralice. Nakon tajm auta Markovića Slovaci iz sedmerca dolaze do preokreta pet minuta pred kraj prvog dela igre.

Slično je počelo i drugo poluvreme, ali su mnogo agresivniji bili domaći rukometaši, pa je Orbović nakon duela sa Sadovjem zaradio dva minuta odmora. Iskoristili su to Slovaci i poveli sa 18:15. U nastavku je Tatran čuvao prednost od tri gola razlike da bi Petro bio isključen na dva minuta, ali Vojvodina ni sa igračem više nije uspela da izjednači.

Međutim, ispravila je to ubrzo Markovićeva ekipa koja dolazi na gol zaostatka. Prekinule su sudije nalet Vojvodine isključivši Rastvorceva, može se reći da je ovo bila sumnjiva odluka grčkih arbitara. I u nastavku utakmice nekoliko čudnih odluka sudija koji su imali neverovatan kriterijum na večerašnjoj utakmici.

Uspela je Vojvodina da izjednači tri minuta pred kraj, Orbović je dva puta bio precizan iz kontra napada. Imao je isti igrač šansu da donese preokret, ali je odbranio njegov šut večeras odlični golman Čuprina. Furlan je minut pred kraj doneo pobedu gostima iz Slovačke nakon solo prodora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport