FK Vojvodina: U blokadi smo zbog izmišljenog duga

FK Vojvodina tvrdi da je blokada računa nastala "neovlašćenim puštanjem menice" i to "za nepostojeći i izmišljeni dug".

FK Vojvodina tvrdi da je blokada računa nastala "neovlašćenim puštanjem menice" i to "za nepostojeći i izmišljeni dug".

Kako kažu u tom klubu, mnogi su se začudili kada su videli Vojvodinu ispred Crvene zvezde i Partizana na takozvanoj tabeli "blokade računa".

Prema informacijama dostupnim na sajtu Narodne banke Srbije, račun FK Vojvodina iz Novog Sada u blokadi je u visini od 293.290.025 dinara, što predstavlja najveći iznos novca koji se potražuje putem menica u poređenju sa računima svih ostalih učesnika Superlige.

Tim povodom, u FK Vojvodini navode da ukupno dugovanje klubova i iznos blokade nisu iste kategorije, i ne pokazuju ukupna finansijska zaduženja klubova. "Što se tiče navedene blokade FK Vojvodina, ističemo da je ona nastala neovlašćenim puštanjem menice i to za nepostojeći i izmišljeni dug, sa željom da se opljačka i destabilizuje FK Vojvodina. To je bivše rukovodstvo kluba omogućilo nekome, ko zbog takvih i sličnih zloupotreba u privredi, ima već preko deset krivičnih prijava! FK Vojvodina sudskim putem, već nekoliko meseci, pokušava da se zaštiti od ovakvih kriminalnih radnji i želi da nastavi sa transparentnim i zakonskim poslovanjem, za šta smo dobili zvaničnu pohvalu UEFA za finansijski fair-play".

"UO FK Vojvodina od letos radi na finansijskoj stabilizaciji kluba, ulažući maksimalne napore da se ponaša odgovorno prema državi i zaposlenima, a ističemo i činjenicu da je FK Vojvodina izmirila sve svoje obaveze prema državi, to jest, da ne duguje ni po kom osnovu ni dinar, kao i da je pre tri dana isplaćena novembarska plata, što ide u prilog tome da, strategija kojom se klub vodi, već daje vidljive rezultate", piše u saopštenju.

"Nasleđena dugovanja su od 2007. godine i teško je u kratkom vremenskom periodu izmiriti sva višegodišnja dugovanja. Nadamo se da će zvanični državni organi odreagovati u interesu pravde i sporta", napisano je u saopštenju potpisanom od strane UO FK Vojvodina.

  • carlito

    29.11.2014 20:00
    Ovo je sve nasleđe pokojnog Butorovića, Rabrena, menadžera Pavlovića, tzv. navijača Tome, Ognjena i Mandova, i ostalih bitangi koji su ojadili klub za vreme svog gazdovanja u njemu. Crta je jednom morala da se podvuče i oteraju paraziti. Oporavak neće biti lak, ali će Voša isplivati i rešiti se mafijaško-menadžerskog balasta jednom za svagda.
  • Petar

    29.11.2014 19:01
    @kuku
    Sta je laz u saopstenju?
  • propali klub

    29.11.2014 17:55
    vecito treci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport