Zatvor na Klisi dobio defibrilator

Okružni zatvor na Klisi danas je dobio stabilni defibrilator i sanitetski materijal.
Okružni zatvor na Klisi danas je dobio stabilni defibrilator i sanitetski materijal.

To je rezultat inicijative Humanitarne organizacije "Prohuman".

Upravnik Okružnog zatvora Zoran Jovanović se zahvalio na donaciji i naglasio da će time zdravstvena zaštita lica lišenih slobode u Okružnom zatvoru biti podignuta na viši nivo.

Služba za zdravstvenu zaštitu Okružnog zatvora pruža usluge licima lišenim slobode na primarnom nivou i obezbeđuje celodnevnu negu lekara opšte prakse, interniste i stomatologa. Pored toga, osuđenim i pritvorenim licima su na raspolaganju i usluge konsultanata lekara iz Kliničkog centra Vojvodina i Doma zdravlja.

Načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu Dragan Milkov objasnio je da posedovanje defibrilatora ima veliki značaj za lekare koji će se osećati mnogo sigurnije, znajući da mogu efikasno da pruže prvu pomoć.

  • Nikola NS

    11.03.2015 22:07
    ?!
    Zatvor dobio defibrilator...svi odahnuli-moze se jos lakse pruziti prva pomoc,sa vec prisutnim ostalim zdravstvenim uslugama?! Kad se oni likovi tamo iznabadaju,izgutaju ko zna sta,samopovrede na sve nacine,izlemaju medjusobno i ko zna sta jos-bez brige,verovatno ce biti sve u redu.
    Za to vreme stomatolog u Domu zdravlja nema materijala za rad vec od pola meseca,ako ne i ranije.
  • Zoe

    11.03.2015 18:33
    Odžačarina
    A kad će da dobije dograđenih bar 100 ćelija? Znate li vi koliko je zlotvora na slobodi? Trenutnim zatvorenicima donesite cigle i cement da dograđuju!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti