DS: Vučević laže o gradnji stanova za izbeglice

Novosadske demokrate demantovale su gradonačelnika Miloša Vučevića, navodeći da je novac za izgradnju stanova za izbegle u Veterniku obezbeđen tek 2012. godine, a ne pre osam godina.
Novosadske demokrate demantovale su gradonačelnika Miloša Vučevića, navodeći da je novac za izgradnju stanova za izbegle u Veterniku obezbeđen tek 2012. godine, a ne pre osam godina.

Demokrate kažu da je Vučević svesno pokušao da "krivicu za sopstveni nerad i neznanje prebaci na prethodnu gradsku vlast", tvrdeći da njegovi prehodnici nisu ništa uradili da ta sredstva iskoristi.

- Ovo je bestidna laž na kojoj bi Vučeviću pozavideo i njegov partijski šef. Istina je da su sredstva obezbeđena na donatorskoj konferenciji u Sarajevu 24. aprila 2012. godine, zahvaljujući pre svega angažovanju Vlade Srbije u mandatu 2008-2012, koju je predvodila Demokratska stranka. Miloš Vučević tri godine nije ni prstom mrdnuo da novac iskoristi za rešavanje stambenog pitanja izbeglica i tek sada, pod pritiskom republičkog Komesarijata za izbeglice i suočen sa skorim lokalnim izborima na kojim neće imati čime da se pohvali, na brzinu pokušava da pokrene taj projekat. Da je zaista želeo da rešava probleme sugrađana koji su u naš grad došli u izbegličkim kolonama, zgrada sa stanovima za izbeglice bi već odavno bila završena, jer 14 miliona evra od donatorske konferencije u Sarajevu stoji na raspolaganju Novom Sadu od jeseni 2012, nekako baš od vremena kada je Vučević postao gradonačelnik - navode demokrate, podsećajući da je pre nekoliko meseci njihov odbornik u Skupštini grada upravo pokrenuo pitanje utroška ovih sredstava.

Novosadski DS je saopštio i da Vučević isto tako lažno optužuje građane Veternika da vode  kampanju protiv izbeglica. Demokrate kažu da je istina da Veterničani koji žive u kvartu u kojem treba da se grade stanovi protestuju protiv izmene urbanističkog plana, kojom se, protivno njihovoj volji, menja namena građevinskom zemljištu.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Novi Sad saopštava da demokrate nastavljaju sa iznošenjem neistina i licemernim napadima na gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića.

SNS: Optuživanja bez ijednog dokaza

SNS kaže da je 2005. godine doneta Sarajevska deklaracija i sve države, na čijim prostorima je bilo rata, obavezale su se da će se postarati za izbegla lica.

- Od 2005. do 2008. niko ništa nije preduzimao po tom pitanju. Godine 2008. održan je prvi sastanak na kojem su bili prisutni i predstavnici Srbije, i na kojem je dogovorena izgradnja stanova. Od 2008. do donatorske konferencije 2012. godine, Srbija nije napravila nijedan korak po pitanju rešavanja stambenog pitanja izbeglih lica, iako su d 2008. godine bila dostupna sredstva iz budžeta Republike Srbije. Međutim, problem je bio što lokalne samouprave nisu napravile lokalne akcione planove. Podsećanja radi, u tom periodu na vlasti su bile demokrate. Po održavanju donatorske konferencije u Sarajevu 2012. godine, obezbeđena su sredstva za izgradnju stanova za izbegla lica. Odmah po dolasku gradonačelnika Miloša Vučevića na čelo gradske administracije septembra 2012. godine, krenulo se u pripremu projekta, kako bi se moglo aplicirati za sredstva za izgradnju stanova za izbegla lica. Od tada do kraja 2014. godine, grad je bio u konstantnoj komunikaciji sa Komesarijatom na pripremi projekta, koji je i završen u septembru 2014. godine, i tada je JP Urbanizam krenuo u pripremu izmene generalnog regulacionog plana, kako bi se stekli uslovi za izdavanje dozvole za izgradnju stanova za izbegla i raseljena lica - navode naprednjaci.

Kako ocenjuju, shodno ovim činjenicama, demokrate su imale bezbroj mogućnosti da izgrade domove ljudima kojima je to bilo preko potrebno, ali nisu preduzeli nijedan jedini korak da pomognu ugroženim sugrađanima.

  • Komsija

    23.06.2015 16:08
    Stana laze
    Komsinice kako vas nije sramota da vređate momke koji hoće da učine lepu stvar i izbore se da Veternik dobije jedini park.Ko je neradnik i Dzabalebaros?Ko je plaćen od bilo koga? Stavite ruku na srce pa ponovite jos jednom to ako možete.
  • Stana

    23.06.2015 11:35
    U Veterniku oni koji lazu i prave kampanju straha da azilanti dolaze su dobro placeni od strane zutih i to svi znaju, par dzabelebarosa koji nista ne rade i za koje niko u selu nema lepu rec .
  • berolina

    23.06.2015 09:38
    für "Anonimus - @berolina"

    onaj ko zadnjih 50 (pedeset) godina nije NIKAD i NIKOGA bir'o, izlazio/la na "izbore": od oni' jednopatijski, pa do ovi' "novi'" kobajagi "napredni'", TAJ IMA PRAVO da kritikuje SVE redom i duzom i popreko! jasno?

    a, ko prizeljkuje krvoprolica, taj je vec presudio i sebi i drustvu koga se boji...prefarbani radikali prodaju maglu i uteruju strah, umesto da razbucaju nepotrebnu birokratiju i korumpiranu administraciju!!!

    ko se usudjuje ulagati u proizvodnju u Srbiji, taj il' je LUD il' je deo vladajuce nomenklature
    tz. stranacke ELITE.

    zato, "anonimuse" i treba da se bojis, ako neces nista da menjas...jer onaj ko laze, taj i krade.punkt.

    w.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti