Edukons i Reding univerzitet otvorili letnju školu finansija

Ovog leta sa radom kreće prva međunarodna letnja škola finansija na temu "Upliv kapitala sa finansijskih tržišta u zemljama u razvoju, mogućnosti i transformacije", koju organizuje novosadski Univerzitet Educons u saradnji sa prestižnom britanskom Henli školom Univerziteta Reding.
Ovog leta sa radom kreće prva međunarodna letnja škola finansija na temu "Upliv kapitala sa finansijskih tržišta u zemljama u razvoju, mogućnosti i transformacije", koju organizuje novosadski Univerzitet Educons u saradnji sa prestižnom britanskom Henli školom Univerziteta Reding.

Ovaj partnerski projekat osmišljen je sa ciljem da se izađe u susret potrebama za razmenom tržišnih i akademskih znanja i iskustava između studenata, profesora i zaposlenih u različitim sektorima privrede i industrije na prostoru Srbije, Velike Britanije i zemlja EU.

Kao takva, ova letnja škola predstavlja pokušaj da se kroz predavanja, diskusije i radionice isprate aktuelni svetski finansijski tokovi na tržištu kapitala u našoj zemlji i regionu, ali i ponude odgovori na mnoga pitanja koja se nameću kroz presek ekonomske situacije u svetu, rekao je za 021 Nikola Dragašević, direktor Odeljenja za devizno tržište NBS-a.

"Kontinuirani cilj srpske ekonomije je da privučemo strane investitore u smislu direktnih investicija, jer bi se na taj način poboljšale i finansije same naše zemlje. Upravo ulaganje u obrazovanje mladih je prava prilika za sve mlade ljude da nauče od vrhunskih stručnjaka i da to znanje primene", kaže Dragašević.

Na Univerzitetu Educons smatraju da ova letnja škola predstavlja kvalitetan doprinos razvoju ukupne oblasti ekonomskih nauka u Srbiji. "Svaki dolazak ovakvih predavača je vrlo atraktivan za studente, a oni su prezadovoljni i nastojaćemo da organizujemo što više ovakvih dešavanja", kaže prof. doktor Aleksandar Andrejević, rektor ovog univerziteta.

Sa njim se slaže i prof. dr Majk Smit, sa "Henli škole biznisa", koji kaže da ulaganje u razvoj ovakvih edukativnih programa, gde je akcenat na razmeni međunarodnih iskustava, može imati vrlo povoljne efekte i dati rezultate u praksi. "Odlučujemo se za kombinovani pristup prilikom organizovanja letnjih škola, gde su u programu podjednako zastupljene diskusije na teme iz teorije i prakse", ističe profesor Smit.

Program škole je međunarodnog karaktera, pa će među polaznicima biti najviše stranaca. Škola će trajati do 26. juna, a najviše pažnje biće posvećeno novim oblicima komunikacije i tehnike učenja, kroz koje će učesnici dobiti profesionalan uvid u aktuelnu problematiku i moguća rešenja iz oblasti finansija.

Henli škola biznisa spada u grupu elitnih fakuteta u Velikoj Britaniji, a Univerzitet u Redingu svrstava se među prvih jedan odsto svih svetskih univerziteta.

  • Veca

    24.06.2015 10:15
    Dragoceno iskustvo
    Iskustvo iz prakse je dragoceno i mladim ljudima koji su tek završili studije ali i iskusnijim koji ovako dolaze do novih ideja. Nadam se da će ovakvi seminari postati praksa.
  • Hostilian

    24.06.2015 10:04
    Одлична вест
    Надам се да ће и у будуће бити оваквих школа и међународних сарадњи. Само тако економска ситуација у Србији може да се поправи.
  • Kleopold

    24.06.2015 09:36
    Lepo je videti da se nesto pozitivno desava u zemlji Srbiji. Radi se nesto korisno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti