Pohvalnice za najbolje novosadske osnovce i srednjoškolce

Učenici novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su zbog uspeha na republičkim i međunarodnim takmičenjima dobili Vidovdansku nagradu danas su dobili i pohvalnice.
Učenici novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su zbog uspeha na republičkim i međunarodnim takmičenjima dobili Vidovdansku nagradu danas su dobili i pohvalnice.

Grad Novi Sad tradicionalno već 20 godina za Vidovdan, nagrađuje najbolje učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da novosadski učenici iz godine u godinu ostvaruju sve bolje rezultate na opštinskim, pokrajinskim, državnim i međunarodnim takmičenjima u raznim oblastima, "a svi oni zajedno čine sliku Novog Sada na koju smo ponosni i koju želimo da svi vide", rekao je Vučević.

Grad je ove godine, sa značajno umanjenim sredstvima u budžetu za 2015. godinu, doneo odluku da se povećaju izdvajanja za fond za nagrađivanje učenika. Dok je u 2014. godini za tu namenu izdvojeno pet miliona dinara, Odlukom o budžetu za 2015. godinu izdvojeno je više od osam miliona dinara iz budžeta Grada, tako da se nagrađuju prvoplasirani, drugoplasirani i trećeplasirani učenici sa po 10 do 14 hiljada dinara.

Vučević je pored učenika koji pohađaju osnovne škole u Novom Sadu, čestitao i učenicima srednjih škola na svim postignutim uspesima, podsetivši na činjenicu da je Novi Sad ušao u najuži krug na prestižnom izboru za Omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine.

Vidovdanska nagrada ustanovljena je odlukom Skupštine Grada Novog Sada krajem decembra 2014. godine, a u cilju stimulisanja talentovanih učenika.

Kao poseban vid priznanja, gradonačelnik Grada Novog Sada po višegodišnjoj tradiciji poziva nagrađene učenike i njihove nastavnike-mentore, koji su se angažovali u radu sa nagrađenim učenicima, na prijem.

Uz pohvalnicu, učenike Grad Novi Sad i novčano nagrađuje i to za uspehe na takmičenjima i smotrama na kojima su osvojili prvo, drugo ili treće mesto, odnosno zlatnu, srebrnu ili bronzanu plaketu.

  • Bob Majerli

    30.06.2015 17:12
    dobra akcija
    Svaka cast na akciji,sad im treba samo usmereno obrazovanje,pa polako napred u nove zivotne pobede,bravo!!!
  • Milica

    29.06.2015 20:06
    Divni ste...
    "Cveće je ukras bašte, leptir je ukras cveta, a deca puna mašte, deca su ukras sveta!" Čestitam!
  • Maja

    29.06.2015 17:59
    Bravo...navijam
    da NS bude Omladinska prestonica Evrope za 2018-tu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti