Suđenje za ubistvo Vojislava Škrbića: Čeka se izveštaj psihijatra

Na trećem ročištu suđenja Dušanu Buhi (26) i Milošu Buhi (44), kome se sudi u odsustvu, za ubistvo novosadskog narko-bosa Vojislava Škrbića počinjeno u maju 2014. godine u restoranu "Gondola", saslušano je još petoro svedoka, a sudija Miroljub Novićević za septembar je najavio rezultat neuropsihijatrijskog veštačenja optuženog Dušana Buhe koje je trenutno u toku.
Na trećem ročištu suđenja Dušanu Buhi (26) i Milošu Buhi (44), kome se sudi u odsustvu, za ubistvo novosadskog narko-bosa Vojislava Škrbića počinjeno u maju 2014. godine u restoranu "Gondola", saslušano je još petoro svedoka, a sudija Miroljub Novićević za septembar je najavio rezultat neuropsihijatrijskog veštačenja optuženog Dušana Buhe koje je trenutno u toku.

Ubijeni Vojislav Škrbić

Pred sudom su iskaze dali svedoci koje je nakon nekih ranijih saslušanja predložila zamenica višeg javnog tužioca da bi opisali događaje koji su prethodili ubistvu u "Gondoli" i izneli svoja saznanja o odnosu optuženog Dušana Buhe i ubijenog Škrbića.

Podsećamo, Dušan Buha je na prvom ročištu, prilikom iznošenja odbrane, opisao da je prvi kontakt s Vojislavom Škrbićem imao u novosadskom restoranu "Dukat" u decembru 2013. godine, kada ga je Škrbić napao u toaletu i uperio mu pištolj u lice. Svedok Aleksandar N. je bio te večeri s Dušanom u "Dukatu" i potvrdio je da je u lokalu bio i Vojislav Škrbić.

"Primetio sam da Škrbić stalno gleda u pravcu našeg stola, ali nisam znao zbog čega jer nam Dušan tada nije rekao za incident koji je imao te večeri s njim u toaletu. Tek kasnije, posle nekoliko meseci kada se desilo to u 'Gondoli' i kada sam čuo kakav je problem Dušan imao s Škrbićem, povezao sam o čemu se radilo te noći u 'Dukatu'", ispričao je svedok. Preostalih četvoro svedoka takođe su potvrdili da su te večeri bili s Dušanom Buhom u "Dukatu" i da je Vojislav Škrbić s društvom sedeo za susednim stolom.

Proces Dušanu Buhi iz Bačkog Dobrog Polja i Milošu Buhi iz Stepanovićeva počelo je u maju ove godine i do sada je saslušano dvadesetak svedoka. Na prethodnom ročištu u sudnici su kao dokazni materijal prikazani snimci s tri kamere iz "Gondole" i jedne ulične.

Kamere iz unutrašnjosti restorana dobro su snimile ubistvo, kao i trenutke koje su mu prethodili, gde se jasno vidi ulazak dvojice optuženih u lokal, pozicija na kojoj je bio Škrbić kao i ono što je zatim usledilo. Na snimku kamere iz "Gondole" se vidi kako po dolasku Miloš Buha zastaje kod Škrbićevog stola i započinje razgovor, dok Dušan Buha ulazi za njim i nakon nekoliko sekundi poteže pištolj i ispaljuje dva hica ka Škrbiću, prenosi Dnevnik.

Vojislav Škrbić je nakon toga napravio još nekoliko koraka do šanka, gde se zaustavio i nakon nekoliko sekundi pao na pod. Snimljeno je i kako Dušan Buha nakon pucnjave istrčava iz restorana, dok se Miloš Buha još neko vreme zadržava, a zatim i on odlazi.

Po najavi sudije Novićevića, na narednim ročištima, koja su zakazana za 16. i 17. septembar, trebalo bi da se razmatra izveštaj veštaka neuropsihijatara koji su obavili razgovor – pregled s Dušanom Buhom, koji je u međuvremenu tražio i dodatni razgovor s lekarima.

Osim toga, pred sudskim većem još uvek stoji i zahtev Tužilaštva da se obavi detaljna rekonstrukcija ubistva pa je moguće da će se u nastavku suđenja to i desiti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti