U ponedeljak protest novinara na Trgu slobode i u još četiri grada

Protest pod nazivom "Novinari ne kleče/predsedniče Vlade, održite obećanje" održaće se u ponedeljak 21. decembra na Trgu slobode s početkom u 19 časova.
Protest pod nazivom "Novinari ne kleče/predsedniče Vlade, održite obećanje" održaće se u ponedeljak 21. decembra na Trgu slobode s početkom u 19 časova.

Razlog protesta je odugovlačenje sa najavljenim razrešenjem s funkcije ministra odbrane Bratislava Gašića.

Navodi se da je nedopustivo dalje odlaganje ispunjenja obećanja koje je premijer Aleksandar Vučić dao u nekoliko navrata, a koje glasi da će ministar odbrane biti razrešen zbog skaradne izjave kojom je uvredio sve novinare i sve žene ove zemlje, te da su potpuno nedopustivi pokušaji da se ova njegova izjava relativizuje i opravda. Sa protesta će biti poslata poruka da se pod hitno mora okončati politikantski cirkus koji je usledio posle seksističkog i anticivilizacijskog gesta Gašića, i da on mora, bez odlaganja, biti smenjen.

Poziv novinarima da se odazovu u što većem broju uputile su dve najveće medijske asocijacije u Srbiji, ANEM (Asocijacija nezavisnih elektronskih medija) i AOM (Asocijacija onlajn medija), kao i novinarska udruženja NUNS (Nezavisno udruženje novinara Srbije) i NDNV (Nezavisno društvo novinara Vojvodine). Protest se u isto vreme organizuje još u Beogradu ispred Vlade Srbije, u Nišu ispred Narodnog pozorišta, u Kragujevcu na Trgu kod Krsta i u Vranju ispred zgrade Skupštine grada.

Podsetimo, prvi protest organizovan je 7. decembra ispred zgrade Vlade u Beogradu, dan posle izjave Gašića da "voli novinarke koje lako kleknu". Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović je izjavio da treba da se svi zapitamo kako smo došli u situaciju da političari i drugi "novinarima brišu pod".

  • gasis

    20.12.2015 00:20
    Ostavite coveka na miru! Jedini koji valja, a vi ga blatite na jedini moguci nacin do kog ste dosli. Sramotno
  • ST

    19.12.2015 21:54
    Hajde...
    ...botovi,dosta je bilo...
  • Zak

    19.12.2015 19:45
    Smešni ste
    Pa šta je to tako dobro Gašić uradio kao ministar odbrane? Stvarno su smešni ovi botovi sa komentarima tipa: "Šteta, a tako je dobro vodio ministarstvo odbrane". Pri tome, pojma nemaju šta je dotični "radio".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti