Toplana poslala dokumentaciju u Gradsku kuću

Novosadska toplana je saopštila da je gradonačelniku Igoru Pavličiću dostavila sve potrebne dokumente za prelazak na novi sistem obručuna prema potrošnji i da se nada da će se nova odluka o snabdevanju toplotnom energijom naći već na narednoj sednici gradskog parlamenta.

Novosadska toplana je saopštila da je gradonačelniku Igoru Pavličiću dostavila sve potrebne dokumente za prelazak na novi sistem obručuna prema potrošnji i da se nada da će se nova odluka o snabdevanju toplotnom energijom naći već na narednoj sednici gradskog parlamenta.

U Toplani tvrde da će time računi za grejanje u proseku biti manji za 15%, a da će veće račune imati samo stanari zgrada u kojima temperatura u stanovima bude iznad 23 stepena ili oni koji žive u loše izolovanim zgradama. Dobijeni podaci ukazuju da bi 82% potrošača imalo daleko manje račune, a 18% bi imalo račune uvećane za oko 10%, kada se uvede novi sistem obračuna i naplate prema potrošnji, stoji u saopštenju.

Međutim, nigde se ne navodi šta to tačno znači "loše izolovana zgrada" i koliko ih tačno ima u Novom Sadu. Inače, Novosađani će, ako odluče da su im potrebni, nove urađaje za grejanje plaćati oko 50 evra po radijatoru.

Sve informacije u vezi sa ovom temom, ali i ostalim uslugama Toplane, građani mogu da dobiju u novootvorenoj kancelariji Odseka za odnose sa potrošačima, na prvom spratu Spensa.

  • 13

    04.10.2010 06:45
    Bice hladna zima
    Namerili legalni lopovi da kradu.Zamislite sta bi se dogodilo da je takav lopovluk smislila neka normalna strankka,po trcali bi odmah u Evropsku uniju da se zale.Ove zime ce nam uskratiti grejanje,za kaznu ako ne prihvatimo da im damo novac za bahanalije.Gde je sad Starovicev otac da izvede narod na proteste.Sram ih bilo.
  • bns

    04.10.2010 06:44
    Ja jedino kontam da će mi račun za struju biti uvećan, jer već nekoliko dana umesto da mi isporuče toplotnu energiju koja sam unapred platila plaćajući redovno račune tokom cele godine, ja sam prinuđena da uključujem grejalice.
  • Rayn

    04.10.2010 06:38
    Jeftinije?
    Ispade, da cemo se sad grejati jeftinije. Onda samo da pitam: "Gde su nase pare?", ako smo dosada placali vecu cenu. Nema te gimnastike koja moze javasluk u toplani i visoku cenu gasa da prevede u 15% smanjenja cena za 82% stanara. Da bi suma para za toplanu ostala ista (bez novog poskupljenja od 18.5%), preostalih 18% stanara treba da placa 68.3% vise.
    Pa ljudi, ovo je samo jos jedan nacin, da promenom tarifnog sistema proture novo poskupljenje.
    Nismo mi ljudi ovce pa da nas lazu. Novi sistem po zgradama (tj. podstanicama), napravice malu razliku izmedju onih koji manje trose i onih koji malo vise trose. To je u principu u redu i treba da ima razlike. Ali price, da ce tako svima biti jeftinije su za budale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti