Toplana odblokirala račun Spensa

Novosadska toplana je danas odblokirala račun Spensa, pošto je postignut dogovor o reprogramiranju duga u iznosu od oko 68 miliona dinara.
Novosadska toplana je danas odblokirala račun Spensa, pošto je postignut dogovor o reprogramiranju duga u iznosu od oko 68 miliona dinara. Prema dogovoru, koji su postigli direktori dveju gradskih firmi, dug Spensa će biti izmiren do početka naredne grejne sezone.

"Jedan deo duga će biti izmiren kroz kompenzaciju, jer Toplana hoće da otvori još jedan kol centar na Spensu" rekao je direktor Sportskog i poslovnog centra Živko Popov dodajući da bi kompletno dugovanje trebalo da bude izmireno u sedam mesečnih rata. Popov nije mogao da potvrdi da li je odluka "Toplane" o puštanju menice imala političku konotaciju, jer je Spens, kako kaže, imao informaciju da će preduzeću računi biti blokirani.

"Toplana se nalazi u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji i sporazumom sa našim najvećim dužnikom rešićemo deo obaveza prema Srbijagasu", izjavio je direktor Toplane Vladimir Jelić. On je dodao i da uprkos završetku grejne sezone, Toplana nastavlja da greje stanove sve dok potraje hladnije vreme.

Toplana je juče pustila naplatnu menicu i tako blokirala račun Spensa, navodeći da to preduzeće redovno naplaćuje grejanje od zakupaca i troši velike svote novca na prekomerni broj zaposlenih. Potom je reagovao gradonačelnik rekavši da je ponašanje rukovodstva Toplane "neprihvatljivo" i da problemi moraju da se rešavaju dogovorom.

- Tako se ne rešavaju dugovi, već u međusobnom dogovoru, kao kada je Spens ustupio na korišćenje dve prostorije Toplani za njihov kol-centar. I Toplana ima dug prema Srbija gasu pa im niko ne blokira račun - kazao je Pavličić tokom gostovanja na RTV. Dodao je da za direktora Toplane važi isto upozorenje kao i za odbornike, odnosno da će biti smenjen svako ko radi mimo dogovora unutar vladajuće koalicije.

Pavličić tvrdi i da će se na narednoj sednici gradskog parlamenta razgovarati o novom sistemu naplate grejanja po utrošku, a što je u više navrata odlagano. Sednica će biti 21. aprila.

  • yyy

    17.04.2011 14:52
    Sramota sta se radi u zadnje vraemei u toplani ,a u spensu.Ako neumete da rukovodite dajte ostavke pustite strucne i odgovorne ljude da vode preduzeca.Nekada ne tako davno Novi Sad se ponosio sa svoim jk preduzecima,odkada pocese magistri i doktori da upravljaju sve propade.Pa dame u gradskoj kuci treba da se friziraju na racun porezski obaveznika, kum kuma stiti i sve tako u krug rodjaci se pozaposlise .Posten covek treba da se ubije jel nije sposoban da mulja ni za sebe a kamoli za gradsku svitu ,pod hitno prevremeni izbori dok nebude kasno za jk preduzeca!
  • obavesteni

    16.04.2011 22:27
    Ljudi,Spensov jedan racun za grejanje je oko 8 miliona dinara...Zdravom razumu je jasno da to preduzece ne moze da skupi toliko para da bi blagovremeno placalo obaveze.Od jednog koncerta Spens zaradi samo od zakupa dvorane,a gde su tu troskovi oko pripreme koncerta,sportisti nemaju sponzore i neplacaju redovno,zakupci u problemu takodje,grad smanjio subvencije...Nije ovom Popovu lako,a Jelic zinuo,morao je Pavlicic da reaguje,jer zna u kakvom je problemu Spens...Nadamo se da ce konacno i uraditi nesto po tom pitanju i dati malo vise novaca iz kase svih gradjana Novog Sada za voljeno nam preduzece!Pa zar da dozvolimo da Spens propadne,da Merkator i drugi budu bolji,pa valjda se i mi nesto pitamo?!Popove velika ti je odgovornost,ali samo hrabro i trazi od Pavlicica novac za Spens,a ne za otpremnine za odlazak neradnika,zna se kako se oni resavaju...
  • @Novosađanka 2

    15.04.2011 18:04
    Ima u cirkusu
    Vasa naivnost verovatno potice od pripadnosti odredjenoj interesnoj grupi.
    Znači da onaj ko trazi svoje to nije uradio na vreme. Nesto je cekao ili je nesto muvao. Sta, to nam Vi recite. recite i sledece:
    - Od kada potice taj dug,
    - Sta su ti sto traze cekali do sada,
    Z- asto bas sada?
    I recite nam: gde to još ima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti