Suvenirnica na keju radi, ali u "probnoj fazi"

Mada se u proteklih godinu dana puno govorilo o unapređenju turističke ponude Novog Sada, biran je čak suvenir grada i najavljivano otvaranje suvenirnice na keju, malo ko od sugrađana zna da je stakleni objekat sa bankomatom, postavljen pre nešto više od pola godine, počeo da radi.
Mada se u proteklih godinu dana puno govorilo o unapređenju turističke ponude Novog Sada, biran je čak suvenir grada i najavljivano otvaranje suvenirnice na keju, malo ko od sugrađana zna da je stakleni objekat sa bankomatom, postavljen pre nešto više od pola godine, počeo da radi. Reporter Radija 021 uverio se na licu mesta da ne postoji nijedna reklama, niti info tabla koja bi ukazala na to da je Novi Sad dobio još jednu suvenirnicu. Čak ni turisti nisu upoznati da na keju mogu da kupe neki predmet kao uspomenu na ovaj grad, jer suvenirnicu praktično mogu da vide samo oni koji pristanu preko puta bašte Doma vojske.

Direktor Turističke organizacije Novog Sada Branko Rondović rekao je za Radio 021 da je suvenirnica otvorena pre tri nedelje i da je u fazi "probnog rada". "Nije bilo svečanog otvaranja, ali suvenirnica je u funkciji. Pošto je to zajednički projekat sa USAID-om, možda će se u dogovoru sa njima i zvanično obeležiti početak rada", kaže Rondović.

Direktor TONS-a  navodi da će se u suvenirnici prodavati i radovi starih zanatlija, jer se mali broj predmeta sa prošlogodišnjeg konkursa za suvenir grada našao na tržištu. "Malo od tih predmeta je uspelo da uđe u komercijalnu proizvodnju tako da smo napravili dogovor sa Udruženjem zanatlija da predstavimo i njihove suvenire. U ponudi će biti mape i brošure, a TONS će biti zadužen za prezentaciju opšte turističke ponude Grada", pojašnjava Rondović.

Suvenirnica je izgrađena u novembru, u sklopu projekta "Oživljavanje obale Dunava", koji je USAID finansirao sa 90.000 dolara. Otvaranje je prethodno bilo najavljeno za kraj septembra prošle godine, pa je pomerano za proleće. Iako radno vreme nije istaknuto na objektu, saznali smo da je otvorena najčešće od 13 do 21 sat. Planirano je da suvenirnica radi u periodu kada putnički brodovi najčešće pristaju i zadržavaju se u Novom Sadu, od aprila do oktobra.

Prema podacima Kapetanije, u luku Novi Sad godišnje pristane oko 200 brodova sa po 400 turista. (D.B)

  • rale

    22.06.2011 09:02
    @ Ras
    I šta veliš, izvođač prebije jednog od projektanata??? Pa koliko je to projektanata (mislim na arhitekte, ne na ostale inženjere)zaboga projetovalo ovu bedu od kontejnera??? Puno babica - kilavo dete...od kakvih je "roditelja", nije ni čudo!
  • 21.06.2011 21:34
    1
    Sada "odem" na ovaj tekst i ne mogu da veruje
    OVO zovu prodavnica


    Majke ti, a ko ce tu uopste uci da bilo sta kupi
    leti
    da te slog strefi a zimi, pa zimi i ne rade

    kao proba, ONI PROBAJU koliko se moze dugo ostati u ZATVORENOJ STAKLENOJ radnji a potom izaci ZIV
    A g-din Rondovic bas RONDA li ronda sve u sesnaest po inteligenciji nas gradjana
  • 21.06.2011 19:49
    Za Ras
    Čega se pametan stidi, time se budala ponosi!
    Stara narodna poslovica. Razmisli ti malo pre nego što više išta poželiš da napišeš, molim te...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti