Uskoro bicikli za iznajmljivanje

Prvi gradski bicikli trebalo bi za nekoliko dana da se pojave na novosadskim ulicama.
Prvi gradski bicikli trebalo bi za nekoliko dana da se pojave na novosadskim ulicama. Portparolka "Parking servisa" Jasna Pantelić rekla je za Radio 021 da bi projekat tog preduzeća, "NS bike", trebalo da zaživi najkasnije početkom jula, a građani će imati priliku da iznajme bicikl na pet lokacija u gradu - kod Železničke stanice, Spensa, zatim pored Glavne pošte, u Kampusu i na Štrandu.

"Sve stanice za bicikle će biti pod video nadzorom, sastojaće se od štandova za ostavljanje bicikala i upravljačkog ormara, koji će biti poluautomatski. U svakoj od tih stanica biće po 14 bicikala", navodi Pantelićeva.

Prema njenim rečima, plan je da stanice budu ozelenjene i stilizovane, kako bi se postigao i vizuelni i ekološki efekat. "Ideja je da stanice, kao i bicikli, utiču na ekološku svest kod naših sugrađana. Biće dizajnirane u retro stilu po uzoru na bicikle koji su se nekad vozili po ulicama Novog Sada", kaže PR "Parking servisa".

Iznajmljivanje bicikala će biti po simboličnoj ceni, koja tek treba da bude utvrđena, a sav novac biće utrošen u humanitarne svrhe i uplaćivaće se na poseban žiro račun. (D.B)

  • ceca

    24.06.2011 21:29
    Svi imamo biciklove, samo nemamo gde da ih vozimo. A lopovima se tresu gace od vaseg obezbedjenja.
  • Salamander

    23.06.2011 16:32
    Ničija do zore
    Sveća sve kraća, a ni zora nije daleko.
    Ovi politički neradnici "investitori", koji za naše pare po svojoj volji brljaju, ni ne veruju u dušu.
  • Dadirladada

    23.06.2011 16:29
    Smešno i providno
    Parking servis ima dosta umreženih računara, pa glasaju po službenoj dužnosti.
    Ko je njih uponao, ni pakao mu neće teško pasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti