Stipendije za deficitarne nastavnike

Vojvođanski sekretarijat za obrazovanje raspisao je konkurs za stipendiranje studenata prve godine fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, na kojima se školuje kadar za deficitarna nastavnička zanimanja.

Vojvođanski sekretarijat za obrazovanje raspisao je konkurs za stipendiranje studenata prve godine fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, na kojima se školuje kadar za deficitarna nastavnička zanimanja.

Naknada od 1,86 miliona dinara namenjena je fakultetima na kojima se školuju studenti za deficitarna zanimanja, za jednokratnu naknadu studentima prve godine osnovnih studija koji su stekli pravo finansiranja iz budžeta. Pravo učestvovanja na konkursu ima fakultet na kojem se školuju studenti za deficitarna nastavnička zanimanja u osnovnim školama i opšteobrazovnim predmetima prirodnih nauka u srednjim školama, po zvaničnim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje.

Kako se navodi u konkursu, broj naknada ne može biti veći od 35, a studenti stipendisti biće rangirani po broju bodova osvojenih na prijemnom ispitu. Ukoliko je spisak prijavljenih studenata od strane fakulteta manji od 35, iznos jednokratne naknade biće uvećan. Iznos stipendije ne može biti veći od 100.000 dinara po studentu.

  • V

    22.06.2011 13:14
    @ Aninimka
    Nebitno je očigledno, jer se kao i na svakom konkursu zna ko će ga dobiti. Teško da bilo šta od ove države otvara put ka dalje...
    @ Anonimus - i mene to zanima...
  • Anonimka

    22.06.2011 09:38
    obozavam
    ove kvalitetne vesti koje daju odgovore na sva vazna pitanja
    pola bitnih stvari ne znamo a nekome je mozda i vazno i otvara put ka dalje
  • 22.06.2011 08:49
    Koja su to deficitarna nastavnicka zanimanja?
    I na koji nacin student koji nije primljen moze proveriti rang listu za prije na fakultet za deficitarna nastavnicka zanimanja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti