Obnavlja se oprema bunara na izvorištu "Ratno ostrvo"

"Vodovod i kanalizacija" remontovaće deo opreme na bunaru BHD-9 na izvorištu "Ratno ostrvo".
Obnavlja se oprema bunara na izvorištu "Ratno ostrvo"
Foto: 021.rs
Radovi će trajati 120 kalendarskih dana.
 
U pitanju je nastavak radova na obnovi ovog bunara, koja je započeta prošle godine.
Nabavka i ugradnja elektroopreme i pumpnih agregata na ovom bunaru koštaće 21,6 miliona dinara sa PDV-om.
 
Posao je dodeljen firmama "Romax trade" i "Indas automation" iz Novog Sada, i "Epevod-remont" iz Veternika.
Ovo je nastavak radova na novosadskim izvorištima, gde ovo javno preduzeće redovno obavlja rekonstrukcije kako bi se produžio životni vek bunara, ali i kako bi se povećao kapacitet.
 
Ove godine već su ugovoreni radovi na dva bunara, BHD-3 i BHD-10 na izvorištu "Ratno ostrvo", po ceni od 20,7 miliona dinara.
 
Prema podacima koje je "Vodovod" nedavno saopštio, trenutno se sa izvorišta "Štrand" dobija 100 litara vode u sekundi, a od šest bunara samo jedan je aktivan, jer su ostali isključeni zbog zagađenja već 15 godina. 
Sa izvorišta "Petrovaradinska ada", gde ima 17 bunara, dolazi 500 l/s, a sa izvorišta "Ratno ostrvo", sa 15 bunara, dolazi 650 l/s.
 
Čeka se i na završetak tendera za radova na bunaru BHD-2 na izvorištu "Štrand", koji je van funkcije od 2008. godine. 
  • Edi

    17.04.2024 20:14
    Svuda po svetu sam bio i radio da o Africi ne govorim. Koje oni filozofije izvode oko par pumpi, jednog kontrolnog ormarica sa PLC logikom i kontrolom to je neverovatno. Koje cene su nabili pazi u Somalilandu smo za te pare ugradili 8 pumpi za celo selo.
    Da vodovod Novi Sad nema dizel agregate kad nema struje je sramota svetska. Da do danas nema solarni sistem za osnovne pumpe do par kw je sramota. Itd. I da je voda cista to neka nekom drugom pricaju. Aeracija se izvodi u tako prljavom delu punom musica koje lete iznad vode, prasina koja ulazi kroz prozore da o paucini ne govorim. Dovoljno da pogledate iz blizine prozore kod aeracijskog dela. Zagadjeni vec 15 godina bunari? Pazi 15 godina da ste busili po 5 metara dublje svake godine dosli bi do ciste vode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti