U Vojnoj bolnici duplo više lekara nego bolesnika

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno ima oko 200 zaposlenih, što je dvostruko više od broja pacijenata.
U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno ima oko 200 zaposlenih, što je dvostruko više od broja pacijenata.

U upravi ove ustanove navode da im je od 3. jula zabranjeno da primaju civilne pacijente jer im Fond za zdravstveno osiguranje ne plaća usluge koje lekari vojne bolnice pružaju. Od tada hodnici ove ustanove zvrje prazni, dok se u ostalim gradskim bolnicima pacijenti guraju u čekaonicama i tavore na listama čekanja.

U Fondu za zdravstveno osiguranje navode da su počele pripreme kako bi ova bolnica ušla u mrežu redovnih zdravstvenih ustanova Srbije i time se izjednačila u svemu sa državnim bolnicama. Međutim, iako su iz uprave Vojne bolnice svu dokumentaciju uredno poslali, upravnik Bratoljub Brkljača kaže da se još uvek čeka reč nadležnog ministarstva, koje treba da odobri povratak civilnih pacijenata.

"Poslali smo dokumentaciju o tome koliko imamo zaposlenih, koliko službi, kakva nam je oprema. Kompletan kadrovski plan smo im dostavili, i sad čekamo da oni urade svoj deo posla. Onog dana kada nam jave da je posao završen, počećemo da radimo i pozvaćemo pacijente kojima smo otkazali preglede i operacije", kaže za Blic upravnik Vojne bolnice.

Pacijenti kojima su prošlog meseca otkazane operacije kažu da sada moraju da čekaju godinama na termin u drugoj državnoj bolnici, ili pak, da intervenciju plate u nekoj od privatnih klinika.

  • 07.02.2013 08:39
    kamen u zuci
    ...supruga ceka operaciju zucne kese.sa povremenim napadima,gde joju u U.C. daju infuziju i vrate je kuci.Operaciju po njihovim recima i spisku za cekanje,docekace tek za 12 meseci.Ali , isti taj doktor koji radi u UC nudi svoju kliniku , uz novcanu naknadu.Tako reci, da bi sa novcem ,cak bila prebacena preko reda i operisana u UC.
    hvala svima koji podrzavaju ovaj kriminal !!!
  • Ime mi je...

    14.08.2012 07:37
    Ma neka ih bude koliko hoćete, samo da mi budemo zdravi.
  • Slusalac

    13.08.2012 16:31
    Nazalost.
    U ovoj nasoj Srbiji svi su nesto odvojeni od drzave i prave se blesavi.
    Crkva je odvojena od drzave, Vojska prica za sebe,kao i vojno zdravstvo.
    Kao sto su ukinuli poseban vojni sud i tuzilastvo i stavili sve u redovno sudstvo (civilno),uraditi to i sa vojnim zdravstvom i problem uposlenosti kapaciteta ce biti resen.
    Jos bih dodao nevezano za gornji tekst,da se nadam da ce neko konacno poceti da se bavi napustenim vojnim objektima jer upitanju su hiljade kvadratnih metara objekata kao i vise hiljada hektara zemljista koje se vodi na vojsku. Pomozite sadasnjim i bivsim vojnim licima "beskucnicima" koji trenutno zive po kasarnama i kolektivnim centrima.
    Da li neko bar priblizno zna kolika je vrednost zemljista i objekata na lokaciji bivse kasarne na trandzamentu ?Zarasta u korov a objekti propadaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti