Najviše obolelih od respiratornih infekcija

Od 4.047 registrovanih slučajeva zaraznih bolesti u Vojvodini, 88 odsto je obolelih od respiratornih infekcija.
Od 4.047 registrovanih slučajeva zaraznih bolesti u Vojvodini, 88 odsto je obolelih od respiratornih infekcija.

U Institutu za javno zdravlje kažu da je epidemiološka situacija u Vojvodini na istom nivou kao prošle godine u ovom periodu. "Varičelu smo registrovali u 316 slučajeva, zapaljenje pluća u 234, infektivna mononukleoza pojavila se u 27, a tuberkuloza u 11 slučajeva", kaže epidemiološkinja Svetlana Ilić.

Kada su u pitanju zarazne bolesti kod dece, u tri slučaja pojavile su se zauške, u dva veliki kašalj, a registrovan je jedan slučaj rubeole. Bakterijsko trovanje hranom prijavljeno je kod 17 osoba, među kojima nije utvrđena povezanost. Od zarazne žutice koja se prenosi prljavim rukama obolelo je šest osoba, a u grupi parazitskih bolesti prijavljeno je 56 slučajeva šuge.

Što se tiče polno prenosivih bolesti, 34 ljudi obolelo je od vodeće polne infekcije genitalne hlamidijaze, dok je 17 osoba prijavilo parentalni hepatitis (B i C), što je značajan epidemiološki problem. (S.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti