Čoban: "Nećemo da budemo deo ovakve medijske scene"

Upravni odbor Color Press Grupe zamrznuo je članstvo u Asocijaciji medija do kraja 2012. godine.
Upravni odbor Color Press Grupe zamrznuo je članstvo u Asocijaciji medija do kraja 2012. godine.

Kako za 021 kaže predsednik ove korporacije Robert Čoban, Color Press Grupa ni na koji način ne želi da učestvuje u sukobima i obračunima na medijskoj sceni Srbije u koje je uvučena Asocijacija medija, čiji je jedan od osnivača.

"Ovo što je isplivalo poslednjih dana na medijskoj sceni, rezultat je onoga što se krčkalo poslednjih meseci. Postali smo svedoci nečega što smo delimično i znali - da su neki mediji finansirani iz budžetskih sredstava i da im je vlasnička struktura netransparentna. Većina tih medija je bila s nama u asocijaciji, ali mi kao potpuno transparentna kompanija ne želimo da budemo deo te priče", navodi on.

Čoban kaže da gašenje dnevnog lista Press nije bio okidač za izlazak iz Asocijacije, već sveopšte sivilo u kom su se našli mediji u Srbiji. Prema njegovim rečima, Press neće biti jedina žrtva netransparentnih odnosa u srpskim medijima. "Žao mi je zbog gašenja Pressa, ali i zbog mnogih drugih medija koji će biti ugašeni u narednih šest meseci ili godinu dana, jer će 2013. godina biti još teža od ove", kaže Čoban za Novosadski informativni portal.


Color Press Grupa je najveći izdavač magazina na Balkanu sa 77 štampanih izdanja, 9 internet portala i kompanijama u svih šest država regiona.

Ove godine slavi 20 godina postojanja, a kako navodi Čoban, jedna je od retkih izdavačkih kuća u Srbiji koje ispunjavaju sva četiri preduslova transparentnog poslovanja: 1. Transparentnost vlasništva; 2. Transparentnost tiraža kroz ABC odit; 3. Transparentnost izvora finansiranja i 4. Redovno plaćanje svih poreza, doprinosa i plata zaposlenih. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • Ljudi i vremena

    17.11.2012 11:11
    Ne treba preterivati
    U buketu Čobanovih izdanja nije baš sve za đubre. On izdaje Inteligent life. To je OK novina. Moja žena obožava njihovo malo Cveće i Dobru hranu. Ne treba pljuvati po svemu, ali treba biti kritičan.
  • novosadjanka

    16.11.2012 12:34
    "profesionalci"
    Super!Poceli su da se javljaju "profesionalci".Zbog takvih sam dva puta gubila
    posao jer oni su uvek mladi,talentovani,nemaju od cega da zive,pa mogu i kod Cobana da "rade"-ali sta?
    Da nam pisu o pevacicama i njihovim potragama za bogatunima koji ce ih po vasceli dan vodati po kaficima u Strahinjica Bana, duvati usne,nadogradjivati kose,nokte i to nam prodavati kao must have ponasanje,alo...
    Bas sam se potresla sto su zamrzli status
    u Asocijaciji medija,mnogo mi tesko zbog toga kao i njima zbog mene.
  • ccc

    16.11.2012 10:52
    Molim vas, ko se javlja da kritikuje medijsku scenu? Vlasnik najbezveznijih i najnekvalitetnijih štampanih izdanja koja je svet video!!!! Na kojima je, uzgred, zgrnuo bogatstvo...
    Sad mu najednom smeta "medijska scena"? Do sada je, kao, bila super?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti